News

Profesorii primesc banii restanți, de Paște! Ministrul Educației, anunț pentru cadrele didactice

21.04.2019 | 15:49
Profesorii primesc banii restanti de Paste Ministrul Educatiei anunt pentru cadrele didactice

Vești bune pentru profesori, chiar în preajma sărbătorilor pascale. Vor primi banii restanți, în urma unei hotărâri judecătorești în acest sens. Ministerul Educației a făcut deja demersurile pentru alocarea și virarea fondurilor necesare plăților către cadrele didactice, astfel încât acestea vor primi sumele care li se cuvin, până de Paște.

Profesorii primesc banii restanți. Anunțul ministrului Educației

E un angajament pe care l-am luat atunci când am semnat acordul cu sindicatele, în 30 noiembrie 2018, care prevede achitarea datoriilor pe care statul le avea faţă de profesori, obținute prin hotărâri judecătorești rămase definitive.

Ca urmare, în bugetul pe 2019 am avut cuprinsă această sumă. E o sumă semnificativă, e vorba de circa 700 milioane lei, care au pornit către inspectoratele județene, de unde trec către școli și buzunarele profesorilor”  , a declarat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.

Anunțul ministrului Educației, Ecaerina Andronescu
Anunțul ministrului Educației, Ecaerina Andronescu

Ce spune Ecaterina Andronescu despre controversele iscate în contextul alegerilor europarlamentare

Totodată, ministrul Educației neagă acuzațiile potrivit cărora plățile ar fi efectuate în contextul în care anul 2019 este unul electoral, urmând ca românii să fie chemați la urne atât pentru europarlamentare, cât și pentru a alege președintele.

Angajamentul e luat de anul trecut, în urma unor negocieri purtate cu reprezentanții sindicatelor și nu are nicio legătură. S-a întâmplat să fie acum pentru că bugetul a fost aprobat destul de târziu și până au fost repartizați de Ministerul Finanțelor banii către bugetul Ministerului Educației, noi atunci am putut face deschiderile. Nu aș face această apreciere. E o chestiunr de normalitate, pentru că sunt banii profesorilor. Ei sunt datorați pe legea 221, aprobată în 2008. O perioadă destul de lungă aceste datorii s-au strâns. S-au mai achitat în timp, dar acum se achită toate datoriile” , a spus Ecaterina Andronescu.