News

Profesorii, război total cu Sorin Cîmpeanu! Ministrul Educației a criticat dur școala online la o reuniune europeană! „Le-ai spus și că habar n-ai câți colegi au murit de COVID?”

Profesorii, război total cu Sorin Cîmpeanu! Ministrul Educației a criticat dur școala online la o reuniune europeană desfășurată în Strasbourg. Cadrele didactice n-au fost de acord cu mesajul acestuia
03.02.2022 | 17:52
Profesorii razboi total cu Sorin Cimpeanu Ministrul Educatiei a criticat dur scoala online la o reuniune europeana Leai spus si ca habar nai cati colegi au murit de COVID
Profesorii, război total cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu! Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu a participat în finalul lunii trecute la reuniunea miniștrilor Educației și Tineretului din statele Uniunii Europene. Desfășurată la Strasbourg, întâlnirea a generat mai multe răspunsuri legate de pandemie şi a avut o idee principală. Mai toată lumea s-a pus de acord că şcoala online trebuie să reprezinte ultima opţiune.

Și oficialul român a mers pe aceeași idee și a criticat în termeni duri școala online în cadrul discursului pe care l-a susținut. Mai mult decât atât, ministrul a ținut să aplaude exemplul Franței.

ADVERTISEMENT

Profesorii, război total cu ministrul Sorin Cîmpeanu!

Sorin Cîmpeanu a transmis că pe parcursul crizei sanitare, prin acțiunile ministrului din Hexagon, Franța a arătat că școlile trebuie să se închidă ultimele și să se deschidă primele.

„Din această perspectivă, nimic nu este mai dramatic decât să fii nevoit să închizi școlile sau să le treci în online fără a fi pregătite”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Educației.

ADVERTISEMENT

Doar că, nu toată lumea a fost mulțumită de speech-ul ținut de Sorin Cîmpeanu. Culmea, profesorii români au fost cei care l-au pus la zid. Cadrele didactice spun că n-au nicio șansă în fața virusului și se consideră, ca de fiecare dată, condamnate de autorități la infectare.

Oamenii din spatele catedrelor spun că școala online reprezenta singura soluție într-un moment în care țara întreagă are probleme și sunt zeci de mii de cazuri noi zilnic. Era nevoie însă ca autoritățile să pregătească acest gen de învățământ, să investească și să ofere răspunsuri ferme.

ADVERTISEMENT

Acuze dure ale profesorilor la adresa ministrului Educației

Profesorii consideră că Ministerul Educației s-a făcut că nu vede adevărata problemă și în loc să o rezolve a preferat să-i arunce în fața virusului chiar pe ei. „Credeți cumva că este prima oară când miniștrii Educației ne întorc spatele? Eu nu înțeleg, oamenii ăștia, mulți dintre ei, au stat la catedră, domnule. Au stat la catedră, au predat, au văzut ce fel de probleme avem. 

Nu e bună școala online? Da, corect, asta pot să spună țările care investesc un minim decent și de decență în educație. Normal că nu e bună atunci când noi avem școli în care se face focul, școli cu toaleta în fundul curții, școli fără curent. 

ADVERTISEMENT

Evident că nu are cum să fie bună pentru o familie cu cinci copii, părinți neangajați și care n-au o tabletă, n-au internet, n-au mâncare, domnule, despre ce vorbim. 

Așa că, vrem nu vrem, cu zeci de mii de cazuri de COVID în țară, deși Dumnezeu știe câte sunt că nimeni nu testează cât trebuie, școlile au rămas deschise. Am la ora actuală șapte copii infectați. Șapte, domnule. Șapte copii sănătoși, veseli, care se jucau, care învățau. Trei dintre ei zac, sunt la pat. 

De ce sunt bolnăviori copilașii aceștia? Pentru că mai marii țării nu vor școală online. Că asta înseamnă să plătească și să vadă țara întreagă ce belele sunt.

Să scoată Guvernul bani să-i țină pe părinți acasă. Zici că părinții ăștia ei și-au dorit virusul, ei l-au făcut, așa se gândește. Treceți, bă, la muncă, statul n-are. Vă îmbolnăviți, aia e. Cam așa și cu profesorii. Le-ai spus și că habar n-ai câți colegi au murit de COVID, domnule ministru? Nu există o statistică, să știm și noi, așa ca fapt divers, câți profesori au murit de coronavirus, unde s-au infectat ei și cine e vinovat”, a spus Mariana Apostol, învățătoare la o școală din București, pentru FANATIK.

De ce se consideră profesorii victime ale sistemului

De-a lungul timpului, FANATIK a scris despre contrele între profesori și autorități și a încercat să stea de vorbă cu ambele părți implicate. Cadrele didactice spun că varianta școlii online este una cel puțin nefericită, dar nici nu se compară cu momentul în care personalul a fost trimis să predea, deși nu exista timp pentru imunizare.

„Lumea a uitat repede și pentru că este o modă în care profesorul a devenit vinovatul principal pentru tot ce se întâmplă în țara asta. Faptul că mergem acum la școală, faptul că avem cazuri printre noi, că ne bazăm uneori pe bunul simț al unor oameni certați cu legile și educația, e egal cu zero. 

Am să vă rog să vă aduceți aminte de momentul în care a apărut vaccinul. Ce categorie de angajați a fost trimisă la muncă fără să aibă posibilitatea imunizării.

Nu se mai putea aștepta o săptămână, nu mai exista timp, era imperios necesar ca profesorii să meargă la școală nevaccinați. Slavă Domnului, cei care au vrut, sunt acum cât de cât protejați”, a zis sub protecția anonimatului o altă profesoară de la o școală gimnazială din Capitală.

ADVERTISEMENT