Life

Profesorii, război total cu Ministerul Educației: “Unii vând măști, alții cursuri. Bani să iasă”

21.07.2020 | 15:44
Profesorii razboi total cu Ministerul Educatiei Unii vand masti altii cursuri Bani sa iasa
ADVERTISEMENT

Mai mulți profesori au lansat câteva acuze dure la adresa Ministerului Educației! Nu este pentru prima oară când se întâmplă lucrul acesta, în poate cea mai agitată vacanță de vară din 1989 până prezent.

FANATIK a scris AICI despre cadrele didactice care au solicitat bani pentru factura la curent, dar și echipamente IT ca să își poată susține cursurile în online.

ADVERTISEMENT

De asemenea, FANATIK a notat AICI și despre profesorii care s-au supărat că sunt nevoiți să-și plătească singuri anumite cursuri. Predarea online este cea care i-a supărat și de această dată.

Cadrele didactice, război total cu Ministerul Educației

„Văd că au început să ne ceară să avem diverse cursuri de IT sau de genul. Pentru “online-ul” din septembrie. Într-o vreme mergeam și eu la cursuri.

ADVERTISEMENT

La majoritatea evaluarea se făcea cu un “proiect”. Și culmea, primeam diplomele că am absolvit cursul, înainte să predăm “proiectul”.

Mai erau unele la care se dădea examen scris. A da, ne dădeau și răspunsurile la cerințe. Cred că eram singurul prost care am învățat la aceste cursuri. Până am văzut că nu sunt “pe bune”. Unii vând măști, alți cursuri. Bani să iasă”, a scris profesorul Daniel Iepan pe un grup de socializare al cadrelor didactice.

ADVERTISEMENT

Postarea a atras câteva zeci de comentarii și distribuiri. Cadrele didactice au ieșit la atac și au precizat că nu înțeleg de ce trebuie să plătească pentru alte cursuri.

„Apar tot felul de cursuri on -line, promovate ca ciupercile dupa ploaie cu preturi halucinante si fara o bază curriculara”, a scris și Mircea Rusu.

ADVERTISEMENT

Dragoș Pănescu a fost și mai dur. „La niciun curs la care am participat nu am invatat ceva care sa-mi foloseasca la activitatea de la clasa. Sunt doar un pretext ca organizatorii lor sa-si umple buzunarele”.

Printre atâtea supărări, profesorii fac și haz de necaz. ”Doamnelor și domnilor, pt ed. fizica si sport cam ce cursuri se recomanda? Merge un P.S 4 -Fifa 2020?”, a întrebat un cadru didactic.

Trei scenarii, zero soluții

FANATIK a discutat și cu alți profesori, dar toți ridică din umeri. Aceștia spun că Ministerul Educației a prezentat trei scenarii și cam atât.

„După care s-a făcut liniște. Am văzut cu toții cele 3 propuneri ale ministrului Anisie, dar nu s-a mai întâmplat nimic. Ok, dar dacă se merge pe varianta online, ce se întâmplă? Când vom avea timp de alte cursuri, că nu poate fi vorba de formare din câte înțeleg?”, a explicat Ruxandra Berescu

Ionuț Turturică, reprezentantul unui sindicatul al profesorilor a spus pentru FANATIK că, deocamdată, nu se pune această problemă, dar dacă de la Minister vine un comunicat oficial legat de școala online din toamnă, e posibil să fie luați în calcul mai mulți factori.

„Nu avem certitudinea că din toamnă va începe școala online. În momentul în care vine un ordin de ministru care edifică acest lucru atunci se va discuta la nivelul sindicatelor. Dacă vom începe online, atunci vom analiza această situație și vom vedea la ce concluzie vom ajunge”.

Cum ar putea începe școala din toamnă

Vă readucem aminte că ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a precizat că sunt şanse mici ca şcoala să înceapă în regim normal din toamnă.

„Cel mai bun scenariu va fi acela în care elevii, unii vor fi la şcoală şi alţii vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcţie de situaţia epidemiologică”, a declarat ministrul.

Există trei posibilități prin care școala ar putea începe. În prima, cursurile s-ar desfășura cu prezența fizică în clasă a elevilor și cadrelor didactice, dar varianta aceasta pare una destul de greu de realizat.

În scenariul 2 se dorește desfășurarea cursurilor cu prezență parțială în clasă a elevilor și profesorilor, pentru ca în scenariul 3, cursurile să aibă loc strict în sistem online.

 

ADVERTISEMENT