News

Profesorii trebuie să îşi dea acordul pentru a se face public faptul că sunt vaccinaţi

Profesorii trebuie să îşi dea acordul pentru informarea privind vaccinarea lor.
06.09.2021 | 17:38
Profesorii trebuie sa isi dea acordul pentru a se face public faptul ca sunt vaccinati
ADVERTISEMENT

Părinții nu pot afla dacă profesorii care îi învață pe copiii lor sunt vaccinați sau nu, din cauza legii protecției datelor, a transmis ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.

Părinții nu vor afla ce profesori sunt vaccinați și care nu sunt imunizați

Conform declarațiilor ministrului, profesorii au libertatea de a alege dacă informează privind vaccinarea lor. Astfel, părinții nu pot afla dacă aceștia s-au imunizat împotriva noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

Astfel, Sorin Cîmpeanu a declarat că legea este diferită de curiozitatea părinților, astfel că ei nu pot afla aceste informații referitoare la vaccinarea profesorilor.

„Doar în măsura în care profesorul însuși alege să spună, să facă public acest lucru: sunt vaccinat sau nu sunt vaccinat.

ADVERTISEMENT

Pozițiile părinților – pe care le înțeleg, și eu ca părinte aș avea această curiozitate – sunt una, legea, uneori, este altfel”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Totodată, el a mai precizat că nu există diferențieri pentru cadrele didactice care s-au vaccinat și cele care nu au făcut acest lucru.

ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu a transmis că procentul vaccinării profesorilor este mai mare față de orice alt domeniu. Este vorba despre 60% dintre cadrele didactice care s-au imunizat împotriva COVID-19.

“Nu avem niciun fel de diferenţiere între profesorii vaccinaţi şi cei nevaccinaţi. Procentul la ultima interogare a fost de peste 60 la sută”, a mai precizat ministrul.

ADVERTISEMENT

Declarațiile ministrului vin în contextul în care Ioana Mihăilă, ministrul sănătății, a precizat că i se pare normal ca părinții să cunoască situația profesorilor vaccinați din școli.

Atunci, ea spunea că transparența din școli va aduce o promovare a vaccinării.

Școală online în cazul profesorilor cu “vulnerabilităţi” certificate medical

Ministrul a mai explicat și faptul că profesorii care au „vulnerabilităţi certificate medical” pot să facă orele de acasă, online.

El a mai precizat că Medicina Muncii este cea care reglementează aceste aspecte, dar a ținut să sublinieze că se pot găsi soluții pentru asemenea cazuri.

“Pentru colegii cadre didactice care au vulnerabilităţi certificate medical – şi aici vorbim de Medicina Muncii – se pot adopta măsuri care permit colegilor cadre didactice să rămână în online.

Repet, Medicina Muncii reglementează acest lucru, nu a fost nevoie de o suprareglementare la nivelul ordinului de ministru”, a mai spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT