News

Profesorul care i-a cerut poze nud unei eleve a demisionat. Mai predă însă la alte două licee

27.01.2021 | 14:58
Profesorul care ia cerut poze nud unei eleve a demisionat Mai preda insa la alte doua licee
Profesorul care i-a cerut poze nud unei eleve a demisionat. Mai predă însă la alte două liceeSursa foto: womensenews.org
ADVERTISEMENT

Profesorul de matematică din Piatra Neamț care i-a cerut poze nud unei eleve a deminisonat de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”, unde învață fata. El continuă să predea la alte două instituții de învățământ din aceeași localitate.

Cristian Pipirigeanu și-a prezentat demisia la data de 21 ianuarie, ulterior deschiderii unui dosar penal pe numele lui. În cadrul instituției se desfășura o anchetă a Consiliului de Administraţie al liceului cu privire la plângerea elevei.

ADVERTISEMENT

Cazul a intrat în atenția opiniei publice după apariția unor discuții ale bărbatului cu o elevă de 21 de ani, de la o clasă de seral. În urma propunerilor indecente ale profesorului, fata a anunțat conducerea liceului.

Profesorul care i-a cerut poze nud unei eleve a demisionat. Mai predă însă la alte două licee

Directoarea adjunctă a instituției de învățământ a fost și ea demisă din funcție în acest caz. Eleva l-a reclamat pe individ, dar directoarea adjunctă a fost de păreră că faptele bărbatului s-au petrecut în afara locului de muncă și nu este problema liceului.

ADVERTISEMENT

În plus, fata era majoră. „Trebuia să facă plângere la poliție că este agresată. Regulamentul școlar nu-mi permite să văd ce face omul în viața lui privată, seara”, a spus femeia, potrivit Antena 3. După ce a aflat de plângerea depusă de elevă la conducerea liceului, profesorul a trecut și la insulte.

Inspectorul şcolar general al ISJ Neamț, Mihai Obreja a explicat că „domnul profesor este titular în trei unităţi şcolare şi eu cred că nicio şcoală sau părinţii, elevii, nu vor accepta să aibă în faţă un profesor cu astfel de deviaţii de la conduita standard a unui cadru didactic. Astfel de oameni nu pot să lucreze în învăţământ”.

ADVERTISEMENT

Avocata Alina Tatomir, consilier local desemnat în Consiliul de Administrație al liceului, a declarat că oricum s-ar fi ajuns la această decizie. „E bine că și-a dat el demisia că altfel, oricum, ajungeam la demiterea lui”.

„Ca ales local, ca avocat dar mai ales ca om și ca mamă nu concep ca în învățământul pietrean să existe astfel de cazuri. Încurajez pe toate tinerele ca, dacă se află în situații similare, să aibă curaj și încredere și să demaște public astfel de comportamente nerezonabile”, a precizat femeia.

ADVERTISEMENT

„Să anunțe părinții, profesorii în care au încredere, diriginții, directorii, pe noi consilierii locali și chiar presa. Până la urmă cineva tot se implică, dă o mână de ajutor și scoțând la lumină astfel de cazuri putem face și curățenie”, a adăugat aceasta.

ADVERTISEMENT