News

Profesorul de sport care s-a filmat în timp ce îndemna elevii să nu poarte masca nu se dezminte: „Nu am făcut decât să prezint realitatea. Noi, profesorii, am ajuns gardieni”. Declaraţii ireale

24.09.2020 | 16:43
Profesorul de sport care sa filmat in timp ce indemna elevii sa nu poarte masca nu se dezminte Nu am facut decat sa prezint realitatea Noi profesorii am ajuns gardieni Declaratii ireale
Nelu Sandu Pop își susține punctul de vedere până în pânzele albe. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Chiar dacă gestul său a revoltat întreaga opinie publică și i-a adus o amendă de 2.500 de lei, Nelu Sandu Pop, profesorul de educație fizică din Oradea care s-a filmat în timp ce îi îndemna pe elevi să nu poarte masca de protecție și să încalce toate celelalte măsuri „abuzive” impuse de autorități în vederea răspândirii noului coronavirus, acesta este convins că nu a greșit cu nimic.

Ba chiar are de gând să își susțină punctul de vedere până în pânzele albe și să militeze, potrivit spuselor sale, pentru o țară liberă, în care dreptul la exprimare să fie respectat. Totodată, acesta este de părere că noile reguli nu doar că transformă cadrele didactice în „gardieni”, dar pun în pericol sănătatea psihică a copiilor.

ADVERTISEMENT

Eu am impresia că noi, profesorii, am ajuns să fim gardieni și nu cred că ăsta e rolul nostru. Nu cred că asta ar trebui să fac eu, să stau gardian, să nu las copilul să se ridice din bancă, să relaționeze cu ceilalți”, a declarat dascălul la Antena 3.

Profesorul de sport din Oradea nu regretă că i-a îndemnat pe elevi să încalce regulile: „Nu am făcut decât să prezint realitatea”

Momentul în care mi-am dat seama că trebuie să fac acest gest a fost chiar în prima zi de școală, când m-am întâlnit cu elevii și i-am văzut atât de timorați și consternați. I-am văzut atât de timorați și nu am făcut decât să prezint realitatea în care ne aflăm.

ADVERTISEMENT

Îi ținem pe acești copii între 4 și 6 ore în bănci, nu au voie să iasă la toaletă, nu au voie să ia o gură de aer la geam dacă simt că nu mai pot respira. Eu am impresia că noi, profesorii, am ajuns să fim gardieni și nu cred că ăsta e rolul nostru. Nu cred că asta ar trebui să fac eu, să stau gardian, să nu las copilul să se ridice din bancă, să relaționeze cu ceilalți.

„Le-au luat copiilor libertatea de exprimare. În ce stat trăim?”

Intenția Ministerului e bună, nu o contest, dar măsurile sunt greșite. Ei relaționează, socializează în grupuri mari înainte să intre în școală și cum intră dincolo de gardul unității de învățământ sunt obligați să păstreze distanțarea și să poarte măștile.

ADVERTISEMENT

Nu mă gândeam că gestul meu va avea o asemenea amploare. Nu mă declar nici pe departe infailibil. Nu am făcut decât să prezint realitatea, copiii așa se simt. Le-au luat libertatea de exprimare. În ce stat trăim, dacă nici măcar acea libertate de exprimare nu mai poți să o ai? Nu poți să-ți susții punctul de vedere, că toată lumea sare pe tine.

Așa gândesc eu și susțin în continuare acest punct de vedere. Copiii abia așteptau să vină la școală, dar când au văzut că nu au voie să se ridice din bancă, de exemplu, sau să vorbească unul cu celălalt, au fost foarte consternați.

ADVERTISEMENT

Mi-au scris foarte mulți, neașteptat de mulți, că mă ajută inclusiv cu banii, dar nu asta a fost intenția mea. Nu vreau să strâng bani de la nimeni, ci doar să-mi exprim punctul de vedere și să arăt realitatea. Sunt părinte, am doi copii și vreau să crească într-o țară liberă, în care să se poată exprima liberi, nu să le fie frică din cauza repercusiunilor”, a spus Nelu Sandu Pop, cu privire la protestul anti-mască din timpul orei de curs.

Este cercetat pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea demararea unei anchete cu privire la săvârşirea infracţiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor. De asemenea, pentru gestul său revoltător, profesorul de educație fizică este cercetat și în vederea nerespectării măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea se află inregistrat dosarul cu nr. 3880/P/2020 in care se efectuează cercetări cu privire la infracţiunile de zădărnicerea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 1,2 C.pen. şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, prev. de art. 350 alin. 1 C.pen., constând în aceea că în data de 23.09.2020, numitul X, în calitate de profesor la Liceul cu Program Sportiv ”Bihorul” din Oradea, a postat pe reţelele de socializare o filmare cu elevii unei clase din cadrul Liceului cu Program Sportiv ”Bihorul” prin care protestează cu privire la măsurile dispuse de Guvernul României referitoare la purtarea măştilor în sălile de clasă”, se arată în comunicatul transmis joi.

ADVERTISEMENT
Tags: