Life

Profesorul Dumitru Constantin Dulcan a descoperit secretul longevității. Obiceiul banal care îți poate prelungi viața

În ce constă secretul longevității. Medicul neurolog Dumitru Constantin Dulcan susține că acesta este la îndemâna oricărei persoane.
08.03.2025 | 17:38
Profesorul Dumitru Constantin Dulcan a descoperit secretul longevitatii Obiceiul banal care iti poate prelungi viata
Care este secretul longevității, potrivit medicului Dumitru Constantin Dulcan. Sursa foto: Facebook, Freepik
ADVERTISEMENT

Care este cu adevărat secretul longevității. Medicul Dumitru Constantin Dulcan susține că a descoperit cheia pentru o viață cât mai lungă. Potrivit medicului, totul constă într-un obicei simplu.

Secretul longevității nu constă într-un medicament sau într-un aliment anume

Longevitatea este dezideratul multor persoane. De obicei, aceasta este influențată de mai mulți factori, atât interni, cât și externi. În ce multe persoane se concentrează asupra alimentației și a stilului de viață, profesorul Dumitru Constantin Dulcan susține că acestea nu sunt suficiente pentru a trăi cât mai mult.

ADVERTISEMENT

Ajuns la vârsta de 86 ani, profesorul Dulcan a descoperit care este adevăratul secret al longevității. În ciuda faptului că este simplu și îl poate pune oricine în aplicare, puțini sunt cei care îi acordă atenție.

Surprinzător sau nu, secretul longevității nu este un medicament minune sau vreun aliment cu proprietăți uimitoare. Din contră, cheia pentru o viață lungă se află deja în mâinile fiecăruia și depinde de noi cum și când alegem să o folosim.

ADVERTISEMENT

Medicul Dumitru Constantin Dulcan pune pe primul loc sănătatea minții

Medicul susține că modul în care gândim are un impact uriaș asupra longevității vieții. Cu cât ne concentrăm mai mult asupra lucrurilor frumoase și emanăm energie pozitivă, cu atât va fi mai ușor să atingem vârste înaintate.

Medicul neurolog a subliniat în cadrul podcastului ”Fain și Simplu” cât de important este să ne îngrijim de minte și de creier. Acest aspect este la fel de important precum hrana, susține Dumitru Constantin Dulcan.

ADVERTISEMENT

”Iertarea, bucuria, generozitatea, afecțiunea, toate aceste lucruri au o chimie pozitivă. În primul rând, e vorba de oxitocină, numită și molecula păcii. Aceasta se emite și acționează, la rândul ei, asupra dopaminei, serotoninei, endorfinelor. (…) Când gândim frumos, pledăm pentru viață, longevitate, bucurie, sănătate. Orice gând pe care nu îl exprimăm, tot se emite în spațiu!”, a spus Dr. Dumitru Constantin Dulcan.

ADVERTISEMENT

La polul opus, medicul neurolog susține că organismul poate fi afectat de orice gând negativ. Chiar dacă nu ne dăm seama, sentimentele de ură sau agresivitate dau naștere excesului de cortizol, care este echivalent cu blocarea sistemului imunitar.

”Excesul de cortizol înseamnă exces de adrenalină. Ce se întâmplă cu adrenalina? Dacă e la creier, poate să determine un accident vascular cerebral, dacă e la inimă, un accident vascular, de tip infarct.”, a mai spus profesorul.

Tags: