News

Profesorul Streinu-Cercel, dezvăluiri șocante: „Specialiștii nu sunt consultați! Perioada de contaminare ține 50 de zile, ne apucă toamna în case”

11.04.2020 | 19:58
Profesorul StreinuCercel dezvaluiri socante Specialistii nu sunt consultati Perioada de contaminare tine 50 de zile ne apuca toamna in case
ADVERTISEMENT

Profesorul Adrian Streinu-Cercel, director al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, este extrem de dezamăgit pe lipsa măsurilor concrete luate de Guvernul Orban. Doctorul e convins că România a gestionat eronat situația și cere de urgență 10 săptămâni în care oamenii să fie închiși în case pentru a putea scăpa de coronavirus.

Streinu-Cercel, dezvăluiri șocante

Oamenii de știință învață tot mai multe despre coronavirus, astfel că s-a ajuns la concluzia că un om contaminat cu COVID-19 are nevoie de 50 de zile pentru a scăpa definitiv de boală, susţine Cercel. În tot acest timp, dacă nu respectă carantina, poate contamina alți oameni.

ADVERTISEMENT

Situația îngrijorătoare a fost ridicată de medicii din Coreea de Sud care au semnalat 90 de oameni în cazul cărora COVID-19 s-a reactivat, deși „scăpaseră” de boală. Mai mult, Streinu-Cercel cere ca toată lumea să fie închisă în casă 10 săptămâni, pentru că momentan măsurile luate de guvernanți sunt foarte slabe.

„Virusul poate să rămână două luni în organism, perioada de contaminare să ajungă la 50 de zile. Pandemia e condusă de MAI nu de Ministerul Sănătății, specialiștii nu sunt consultați. În afara de Raed Arafat n-avem nimic la ei, nu au treabă cu specialiștii. Pe mine nu m-a consultat nimeni.

ADVERTISEMENT

Vreau să vă dau o informație pentru ziua de astăzi. Pentru ziua de astăzi, numărul de teste duse în laboratoarele care fac teste de tip PCR a fost la jumătate din capacitatea noastră de testare pe teritoriul României, ceea ce înseamnă că n-au fost solicitate mai multe.

Cum s-a greșit? Au lăsat avioanele să intre fără număr. Noi am spus închideți granițele, politicienii au spus că nu dă bine în Europa. Mă scuzați, Europa nu e interesată de România.

ADVERTISEMENT

Trebuie să înțelegem că e nevoie de un program de tip stop-joc. Băncile să înceteze timp de 10 săptămâni să ceară rate, statul să vină să împartă mâncare la scară. Am pierdut deja 2 săptămâni că n-am făcut nimic! Trebuie să stăm 10 săptămâni în casă, e vorba de un nou model social.

Dacă nu ne vine mintea la cap repede o ducem așa până la toamnă. Vom trăi și vom vedea, cine va mai trăi”, a declarat Cercel la România TV.

ADVERTISEMENT

Totodată, profesorul a cerut autorităților locale să spele străzile cu apă, nu cu dezinfectant.

ADVERTISEMENT
Tags: