News

Profesorul Streinu-Cercel e convins că România se poate întoarce la starea de urgență: „Aflăm peste trei săptămâni”

19.05.2020 | 22:39
Profesorul StreinuCercel e convins ca Romania se poate intoarce la starea de urgenta Aflam peste trei saptamani
ADVERTISEMENT

Adrian Streinu-Cercel e convins că România s-ar putea întoarce la starea de urgență dacă oamenii nu vor respecta regulile impuse de autorități.

Relaxarea ar putea să-i coste scump pe români, crede Streinu-Cercel

Liderul Institutului „Matei Balș” a explicat de ce în anumite țări numărul de îmbolnăviri a crescut semnificativ în ultimele zile.

ADVERTISEMENT

“Avem două componente importante – prima e legată de virus: este un microorganism nou în natură, el a apărut în urmă cu câteva luni de zile, a ajuns să-și facă stadiile evolutive, exact ca un copil mic.

E născut, începe să crească, se școlarizează, adică își crește virulența și agresivitatea și începe să atace, devine rebel.

ADVERTISEMENT

În momentul în care devine rebel are niște momente de cumpănă, exact cum este și omul în viață. În aceste momente de cumpănă intervin autoritățile de sănătate publică.

Aceste măsuri îl opresc pentru o anumită perioadă de timp, dar el și-a căpătat și virulență și agresivitate.

ADVERTISEMENT

Când începi să te relaxezi trebuie să iei în calcul că acest virus nu stă degeaba. Și unde va ataca? Exact pe unde se duce omul și se plimbă“, a explicat Cercel la Antena 3.

Profesorul Adrian Streinu-Cercel crede că România se poate întoarce la starea de urgență

Reîntoarcerea la starea de urgență este o realitate pe care românii trebuie să și-o asume, crede Cercel. “Sper să nu se ajungă acolo și sper ca președintele României să nu fie nevoit să apese din nou butonul de urgență, pentru că un astfel de risc există, să știți. Peste trei săptămâni de acum încolo aflăm și cât de mare e acest risc”, a explicat profesorul.

ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis a averizat în nenumărate rânduri că România se va întoarce în starea de alertă dacă românii nu vor respecta regulile și numărul de cazuri noi de coronavirus va crește semnificativ.

Cu toate acestea, rămâne de văzut dacă PNL, partid aflat în cădere liberă, își permite să ia noi măsuri nepopulare, după ce obligativitatea purtării măștilor a creat deja nenumărate controverse.

ADVERTISEMENT
Tags: