Profeţia lui Buffon, adeverită: „Mă voi retrage ca Zidane”

REAL
Eduard Popa   
in Stiri sportive
12/04/2018, 00:35
Profeţia lui Buffon, adeverită: „Mă voi retrage ca Zidane”

Revista Fanatik / Septembrie - 48 de pagini, numai 5 lei
48 de pagini, numai 5 lei

Petre Cozma, răvăşit de eliberarea ucigașilor fiului: „Îi iau cu lopata!”
Acum la toate punctele de presă

Gianluigi Buffon a fost eliminat pentru proteste la ultima acţiune a partidei dintre Real Madrid şi Juventus, după ce britanicul Michael Oliver a dictat o lovitură de la 11 metri pentru gazde. Cristiano Ronaldo a transformat lovitura de pedeapsă şi, chiar dacă echipa sa a fost înfrântă cu 3-1, Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor. 

Astfel,  visul lui Buffon de a-şi încheia cariera cu singurul trofeu major care îi lipseşte s-a terminat în cel mai urât mod cu putinţă. Scenele amintesc de eliminarea lui Zinedine Zidane, eliminat în finala Mondialului din 2006, când era la rândul său aflat la ultimul meci din carieră. 

Buffon şi Zidane, adversari şi în 2006 şi în 2018 

La finala Mondialului din 2006 Zinedine Zidane l-a avut ca adversar pe Buffon, care avea să cucerească trofeul cu „Squadra Azzura”. Şi în 2018 cei doi au fost adversari: Buffon din calitate de căpitan al lui Juve, Zidane din cea de antrenor a lui Real Madrid.

De altfel, întrebat anul trecut cum vede ultimul meci din carieră, Gigi glumea şi spunea că vrea să îl imite pe Zizou: “Când sunt întrebat despre ultimul meu meci, răspund de obicei că nu mă gandesc la asta. Poate mă voi retrage ca Zidane, poate voi lovi cu capul pe cineva”, spunea Buffon în martie 2017.

Închide ×