ADVERTISEMENT
Cele mai citite

Profeţia lui Buffon, adeverită: „Mă voi retrage ca Zidane”

Gianluigi Buffon anunţase în urmă cu mai mulţi ani că nu ştia când se va retrage, dar când o va face va proceda ca Zidane.
Autor: Eduard Nicolae Popa | 12.04.2018 | 00:35
Profeţia lui Buffon, adeverită: „Mă voi retrage ca Zidane”

Gianluigi Buffon a fost eliminat pentru proteste la ultima acţiune a partidei dintre Real Madrid şi Juventus, după ce britanicul Michael Oliver a dictat o lovitură de la 11 metri pentru gazde. Cristiano Ronaldo a transformat lovitura de pedeapsă şi, chiar dacă echipa sa a fost înfrântă cu 3-1, Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor. 

ADVERTISEMENT

Astfel,  visul lui Buffon de a-şi încheia cariera cu singurul trofeu major care îi lipseşte s-a terminat în cel mai urât mod cu putinţă. Scenele amintesc de eliminarea lui Zinedine Zidane, eliminat în finala Mondialului din 2006, când era la rândul său aflat la ultimul meci din carieră. 

Buffon şi Zidane, adversari şi în 2006 şi în 2018 

La finala Mondialului din 2006 Zinedine Zidane l-a avut ca adversar pe Buffon, care avea să cucerească trofeul cu „Squadra Azzura”. Şi în 2018 cei doi au fost adversari: Buffon din calitate de căpitan al lui Juve, Zidane din cea de antrenor a lui Real Madrid.

ADVERTISEMENT

De altfel, întrebat anul trecut cum vede ultimul meci din carieră, Gigi glumea şi spunea că vrea să îl imite pe Zizou: “Când sunt întrebat despre ultimul meu meci, răspund de obicei că nu mă gandesc la asta. Poate mă voi retrage ca Zidane, poate voi lovi cu capul pe cineva”, spunea Buffon în martie 2017.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!