Sporturi

Profeţia lui Florin Segărceanu. “Mihaela va ajunge în TOP 10”

06.08.2018 | 13:28
Profetia lui Florin Segarceanu Mihaela va ajunge in TOP 10

Florin Segărceanu e profetul care vede mai departe cariera Mihaelei Buzărnescu după primul moment cu adevărat important, câştigarea puternicului turneu de la San Jose, într-o finală fără istoric, 6-1, 6-0 cu Maria Sakkari. Segărceanu, un om pentru care tenisul a însemnat cea mai mare parte din viaţă, este convins că românca de 30 de ani mare încă foarte multe de spus în sportul alb şi prevede continuarea ascensiunii în perioada care va urma.

Segărceanu a vorbit despre acest lucru în cadrul unei emisiuni TV. “Performaţa e una notabilă, iar prestatiile ei de un an şi jumătate sunt istorice. Să ajungi de pe locul 500 pe 20 în acest timp e ceva extraordinar, nu ştiu dacă sunt multe asemenea ascensiuni în istorie. A muncit foarte mult şi merită aceşti lauri.

Profeţia lui Florin Segărceanu. Este sigur de progresul lui Buzărnescu

Am sunat-o şi i-am transmis că următoarea oprire e Top 10. Sunt sigur că o va ţine această formă. A jucat foarte multe meciuri în acest an, peste 100. Încurajator e că are această rezistenţă să joace în fiecare săptămână, preferă să joace, decât să se antreneze. Îi face plăcere să joace şi, în final, se pare că această metodă a ajutat-o foarte mult.

E o jucătoare incomodă, cu o viteză de execuţie extraordinară, iar de când a căpătat şi încredere, face ce vrea pe teren. Fiind şi stângace, arma serviciului o ajută foarte mult. Dacă va ţine acest ritm, următorul stop e Top 10“.

Halep ar fi favorită într-o finală cu Mihaela la Rogers Cup

Următorul turneu la care Mihaela Buzărnescu va participa va fi Rogers Cup, la Montreal, acolo unde au pătruns pe tabloul principal şase românce. Vorbind despre o ipotetică finală românească Buzărnescu  – Halep, Segărceanu crede că numărul 1 mondial rămâne favorită, dar nu va avea parte de un meci uşor. Ar fi un meci cu o mare încărcătură emoţională. Totuşi, Simona e numărul 1 de aproape 40 de săptămâni, are un titlu de Grand Slam, e puţin la altă categorie. Dar ar fi un meci dificil, iar Miki ar face faţă cu brio“.

Simona Halep a ţinut să o felicite pe Mihaela după ce aceasta a impresionat prin maniera în care s-a impus în finala de la San Jose şi pentru faptul că a atins acum TOP 20. Buzărnescu impresionează şi prin rezistenţa fizică şi tenacitatea dovedită, ea fiind singura jucătoare din circuit care în acest an a bifat deja peste 100 de meciuri la simplu şi dublu. Cu 51 de jocuri disputate la simplu se află pe locul 1 într-un clasament al meciurilor susţinute de jucătoarele din WTA în acest an, din care au mai rămas câteva luni de concurs.

Buzărnescu s-a descurcat onorabil şi la Roland Garros

Mihaela a avut o prezenţă notabilă şi la Roland Garros, unde a cedat în optimi în faţa americancei Madison Keys, dar nu atât pentru că aceasta i-ar fi fost superioară, cât faptului că românca a prins o zi proastă, în care a comis foarte multe erori neforţate. În schimb, în proba de dublu, Mihaela a fost la un pas de o mare surpriză în echipă cu Irina Bara, cele două reuşind să ajungă până în sferturi de finală, performanţă extraordinară pentru o pereche cotată fără nici o şansă la începutul turneului de pe zgura parziană.