Life

Profețiile lui Arsenie Boca despre România. Cum descria viitorul Sfântul Ardealului

14.01.2021 | 12:06
Profetiile lui Arsenie Boca despre Romania Cum descria viitorul Sfantul Ardealului
Arsenie Boca ar fi lăsat o serie de profeții despre România și lume. Foto: evz.ro
ADVERTISEMENT

Mulți spun că profețiile lui Arsenie Boca despre România și întreaga lume au început să se adeverească, însă ce a spus cu exactitate Sfântul Ardealului înainte să moară? Duhovnicul care ne-a părăsit în anul 1989 a vorbit despre ce fel de lume vom moșteni dacă ne luăm ochii de la Dumnezeu, iar unii călugări susțin că acesta ar fi prezis inclusiv căderea regimului comunist.

Mai multe măicuțe care l-au cunoscut personal pe Arsenie Boca au făcut o serie de mărturii de-a lungul ultimilor despre profețiile părintelui, acesta vorbind inclusiv despre fenomenul migraționist care va afecta România înainte de plecarea în masă a românilor pentru un trai mai bun în Diaspora.

ADVERTISEMENT

Sora Septimia de la Codlea spunea că părintele Arsenie Boca credea cu convingere că vor veni vremurile de pe urmă și le-a spus preoților, dar și măicuțelor că îi pare rău că vor prinde aceste timpuri.

Profețiile lui Arsenie Boca

„Vor veni vremuri foarte grele, dar toate sunt îngăduite de Dumnezeu, Care este tovarășul de drum al fiecăruia, de la naștere până la moarte. Vor cădea și cei aleși. îmi pare rău că sunteți cei de pe urmă. Vă vor cerne. Vor pune impozite, taxe și alte îngrădiri. Vor lua totul!”, spunea Arsenie Boca, potrivit mărturiilor maicii Septimia de la Codlea, notează opiniatimișoarei.ro.

ADVERTISEMENT

„Vor veni necazuri mai mari decât Munții Făgărașului. Ne-om duce la Munții Făgărașului și la dealul Prislopului să se prăvălească peste noi că nu mai putem rezista («Atunci vor începe să spună munților: Cadeți peste noi!, și dealurilor: Acoperiți-ne!» – Lc.23, 30). și ne-om duce la morminte să iasă afară și să intrăm noi de vii că nu mai putem rezista”, este o altă profeție făcută de Arsenie Boca.

„Nu suntem născuți de timp, ci de veșnicie”

Pe lângă aceste previziuni, părintele Arsenie Boca a lăsat moștenire și o serie de sfaturi duhovnicești pentru români, de lecții de viață pentru a trăi fericiți și împăcați cu sine.

ADVERTISEMENT

„Nu suntem născuţi de timp, ci de veşnicie. Aşa se face, că avem într-o fărâmă de ţărână şi celălalt tărâm. Deşi trăim o vreme îmbrăcaţi de lumea aceasta, totuşi ni se întâmplă clipe când fratele vis şi sora moarte ne dau târcoale şi ne despică făptura în două”, este una din marile lecții de viață lăsate de Sfântul Ardealului.

Tags: