Life

Profețiile și sfaturile duhovincești lăsate de părintele Iustin Pârvu: „Vor fi vremuri grele”

Iustin Pârvu a fost unul din cei mai apreciați preoți de la noi, recunoscut pentru profețiile și vorbele sale pline de duh.
03.12.2022 | 12:30
Profetiile si sfaturile duhovincesti lasate de parintele Iustin Parvu Vor fi vremuri grele
Părintele Iustin Pârvu, considerat unul dintre clarvăzătorii Bisericii Ortodoxe. Foto: Radio România Cultural
ADVERTISEMENT

Părintele Iustin Pârvu, stins din viață în iunie 2013 și înmormântat la Mănăstirea Petru Vodă, a lăsat moștenire o serie de învățături, de pilde, dar și de profeții care, citite azi, parcă încep să se adeverească.

Părintele Iustin Pârvu a anticipat vremurile grele pe care le trăim?

Vremurile grele în care trăim ne duc adesea cu gândul la ce au proorocit marile fețe bisericești, iar una dintre cele mai respectate în lumea ortodoxiei românești i-a atenționat pe români despre necazurile ce vor urma cu mult înainte să se întâmple.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu publicat de ziarul Adevărul în anul 2014, părintele Ioan Șișmanian de la Mănăstirea Petru Vodă a vorbit despre mentorul său spiritual, Iustin Pârvu, dezvăluind câteva dintre clarviziunile sale.

În discuția pe care a purtat-o regretatul preot în chilia sa, acesta a vorbit despre mult temutul sfârșit al lumii, atenționând că nimeni nu știe când va veni acesta, însă trebuie să fim pregătiți pentru orice moment.

ADVERTISEMENT

„Nu se ştie nimic în fond când e sfârşitul lumii. Nici îngerii din ceruri n-o ştiu. Dar prespunem că este vremea asta, aşa cum o ducem noi, că va fi în apropiere totuşi un sfârşit, faţă de simptomele pe care le avem, faţă de evenimentele astea mari a neînţelegerilor a popoarelor, că un sfârşit va avea loc sigur în urma unui război mare care va fi şi va pierde lumea jumătate din ea.

Va merge în sânge până la burţile cailor. La Constantinopol se vor da ultimele încercări şi lupte de cucerire a creştinismului. Şi iată că astăzi, de altfel, se poate vedea ceva-ceva, o apropiere de lucrurile acestea, de aceste evenimente mari a sfârşitului”, spunea Iustin Pârvu.

ADVERTISEMENT

„Românului trebuie să-i ajungă cuțitul la os ca să acționeze”

„Vor veni vremurile când veţi fi vânduţi de ciobani, de păstorii voştri! Vor vedea păstorii cum vă sfâşie în ocol fiara sălbatică şi nu vor veni să vă apere. Să ştiţi că sunt vremurile acestea apocaliptice pe care le întâlnim şi vor fi vremuri grele”, a mai profețit acesta.

Părintele Iustin Pârvu era apreciat și pentru vorbele sale de duh, vorbind deseori despre conducătorii noștri și români, pe care îi încuraja să se schimbe ei în primul rând dacă vor să trăiască într-o țară cu cât mai puține necazuri.

ADVERTISEMENT

„Românul are nevoie să-i ajungă cuţitul la os ca să acţioneze. Dacă nu l-a deranjat nimic, românul a stat cuminte, a dormitat în istorie. (…) Politicianul nu este un păduche în fruntea poporului, el este un păstor căruia i se încredinţează soarta multor oameni”, spunea cu convingere preotul.

ADVERTISEMENT