News

Profilul psihiatric al lui Gheorghe Dincă. De ce este considerat de specialiști un criminal în serie atipic

30.07.2019 | 18:30
Profilul psihiatric al lui Gheorghe Dinca De ce este considerat de specialisti un criminal in serie atipic
ADVERTISEMENT

Un reputat specialist a realizat profilul psihiatric al lui Gheorghe Dincă, acuzat de uciderea a două adolescente din Caracal. Psihiatrul Gabriel Diaconu îl consideră pe Dincă un criminal în serie atipic. Acesta expune câteva caracteristici care nu se înscriu în profilul tradițional al unui violator sau criminal de asemenea natură.

Profilul criminalului Gheorghe Dincă din Caracal

Diaconu susține că Dincă nu se potrivește ca vârstă și nici ca mod de operare cu majoritatea cazurilor pe care el, în calitate de medic psihiatru, le-a întâlnit în cariera sa. Acesta susține că este atipică situația pentru că nu întâlnim des persoane ieșite la pensie care să aibă astfel de preocupări macabre, fapt pentru care acest caz oferă o notă în plus de groază.

ADVERTISEMENT

Psihiatrul susține că în general persoanele care acționează în acest fel și racolează tinere de pe stradă cu scopul de a le viola și apoi a le ucide sunt tinere, nicidecum vârstnici. De asemenea, Gabriel Diaconu mai precizează că Dincă nu pare a avea un comportament sexual deviant, lucru care a reieșit de altfel din mărturiile vecinilor cu care individul avea un comportament respectuos.

Casa presupusului criminal din Caracal, Gheorghe Dincă
DIICOT așteaptă probele de la INML Mina Minovici în dosarul lui Gheorghe Dincă. Sursa foto: hepta.ro

De ce este Gheorghe Dincă un criminal atipic

„El nu se potriveşte la nivel de vârstă şi la nivel de mod de operare cu profilul tradiţional al unui criminal în serie şi daţi-vă seama că nu sunt foarte dese cazurile în care o persoană ieşită la pensie se apucă să racoleze tinere de pe stradă şi apoi să le aducă acasă să le violeze şi să le omoare.”, a declarat Gabriel Diaconu, scrie cancan.ro.

ADVERTISEMENT

„De obicei, profilul unui făptaş care face astfel de lucruri este un bărbat tânăr, fără ocupaţie şi care are un profil de sexualitate deviant. Şi-atunci, dacă acesta este momentul când a fost reţinut şi se află în custodie şi a mărturisit, s-ar putea să fie începutul unei investigaţii mult mai ample care să ia şi alte cazuri care se aseamănă pe anumite variabile şi să ne aflăm în faţa unui dosar care să meargă pe mult mai mulţi ani în urmă”, a mai spus Diaconu.