News

Profilul psihologic al lui Vladimir Putin. “De mic sărea imediat la bătaie: muşca, zgâria, făcea orice numai să nu se lase umilit”

Psihiatrii i-au făcut un profil psihologic președintelui Rusiei, Vladimir Putin. Fapte din trecut ar justifica atitudinea extrem de autoritară pe care o are acesta în prezent.
25.02.2022 | 15:51
Profilul psihologic al lui Vladimir Putin De mic sarea imediat la bataie musca zgaria facea orice numai sa nu se lase umilit
Ce spun psihiatrii despre Vladimir Putin. De ce pare unul dintre cei mai de temut lideri ai lumii. Sursa foto: Hepta, Wikipedia, Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Medicul specialist psihiatru, Gabriel Diaconu, i-a făcut un profil psihologic lui Vladimir Putin, care a în urmă cu o zi a declanșat un război istoric în Ucraina.

Mulți nu se așteptau ca liderul de la Kremlin să atace sau să provoace un război la fel ca cele de acum sute de ani, despre care am citit doar în cărțile de istorie.

ADVERTISEMENT

Mulți mai spun despre președintele Rusiei că ar avea probleme mintale și că este însetat de putere, de aceea a dat ordin soldaților săi să invadeze Ucraina. Iată cum explică Gabriel Diaconul comportamentul lui Putin.

Cum explică psihiatrii comportamentul lui Vladimir Putin

Vladimir Putin(69 ani) încă din copilărie a prezentat abateri de la comportament. Ba chiar încă de atunci a demonstrat cât de dur poate fi dacă cineva îl atacă sau îl provoacă:

ADVERTISEMENT

”Copil plăpând, firav, Vladimir, avea un temperament ieșit din comun. Dacă cineva făcea glume, sau se lua de el, sărea imediat la bătaie, ”îl zgâria, îl mușca, îi rupea părul din cap, orice încât să nu se lase umilit”. Un coleg de clasă povestește un incident la lucru manual:

Profesorul l-a luat de guler și l-a târât în fața clasei…făceam niște mături, iar Vladimir făcuse o greșeală…i-a luat mult timp să se calmeze. Procesul în sine părea interesant. Părea că se simte mai bine, dar apoi o lua de la capăt. Se enerva, protesta, avea revoltă. A făcut chestia asta de câteva ori la rând”, scrie într-o postare pe facebook, Gabriel Diaconu, care subliniază că s-a documentat din patru surse, respectiv:

ADVERTISEMENT
  • Kremlin Winter de Robert Service,
  • The Invention of Russia de Arkadi Ostrovski,
  • The Man Without a Face de Mashei Gessen,
  • Documentarul lui Oliver Stone despre Vladimir Putin.

Vladimir Putin, copil fără lipsuri materiale

Liderul de la Kremlin este al treilea copil din familia sa, iar venirea lui pe lume a adus bucurie, fiind considerată  o minune. Mama acestuia a pierdut doi copii înainte, mai exact, s-au stins din viață la scurt timp după naștere.

ADVERTISEMENT

Vladimir Putin s-a născut în Leningrad, într-un complex cu clădiri unde oamenii aveau un trai greu, chiar și fără hrană. Familia lui, însă, stătea bine material, iar în prima lui zi la școală, Putin a impresionat cu un ceas primit cadou.

Odată cu înaintarea în vârstă, pe la 11 ani, actualul lider de la Kremlin și-a exprimat dorința de a practica Judo și Sambo, în pofida faptului că părinții lui nu au fost de acord.

”Și-a petrecut copilăria în Leningrad într-un complex de clădiri încă încălzite cu lemne, unde majoritatea familiilor stăteau înghesuite, fără bucătărie sau toaletă (improvizată undeva într-un alt corp de clădire). Un detaliu interesant, totuși, spune că – într-un oraș unde majoritatea oamenilor cu greu își permiteau hrana de pe-o zi pe alta, familia Putin nu doar că avea un apartament generos, dar aveau instalat un televizor, telefon și aveau chiar și o mică dacha (casă de vacanță) înafara orașului. Elevul Vladimir Vladimirovici Putin, când a intrat la școală, în clasa întâi, avea la mână un ceas făcut cadou de părinți (practic, pentru acele vremuri, un obiect de lux).

Pe la 11 ani Vladimir s-a apucat inițial de Sambo, apoi de Judo. Mama, Maria, i-a spus că e o ”prostie” și l-a descurajat. Tatăl, Vladimir, i-a interzis să meargă. A fost nevoia ca profesorul lui de judo să facă mai multe vizite la casa părinților încât părinții să-l lase, totuși, la antrenamente”, mai relatează Gabriel Diaconu.

Vladimir Putin, adolescent interesat de serviciile secrete ruse

Mai târziu, pe la 16 ani, și-a manifestat interesul față de serviciile secrete ruse. Nu a stat pe gânduri și s-a dus la sediul KGB din Leningrad, unde a avut un interviu și a fost acceptat ca agent.

În aceeași perioadă, Vladimir Putin s-a înscris la cursuri de germană, pe care ar fi învățat-o la fel ca un nativ. Totuși, la școală Vladimir Putin nu era un copil foarte eminent, având înclinații doar la istorie, germană și sport.

Cum a intrat Vladimir Putin la Facultatea de Drept

Odată ce a devenit adult a urmat Dreptul, unde se speculează că ar fi fost infiltrat de KGB.

”Deși un student mediocru (care excela doar la istorie, limba germană și sport), dar nu performa de loc la științe exacte (matematică, fizică sau chimie), s-a pregătit și a intrat la Drept la Universitatea din Leningrad (concurența era de 40 pe loc). A intrat pe forțe proprii, sau s-a asigurat KGB că are ”locul lui”?”,  mai notează Gabriel Diaconu.

Vladimir Putin, timid în relația cu femeile

Și la facultate Vladimir Putin impresiona prin lucrurile sale scumpe. Purta un ceas valoros la mână și conducea o mașină care costa cât o casă de vacanță.

În ceea ce privește femeile, Vladimir Putin era un bărbat timid, iar la 31 de ani s-a trezit burlac. Înainte de soția sa, Ludmila, a mai avut o singură prietenă.

Totuși, atunci când a început o relație cu Ludmila, (alături de care are două fete, Maria și Katerina-n.r) au stat mai bine de trei ani împreună fără a o cere în căsătorie. Iată cum descrie Ludmila momentul cererii în căsătorie:

”Într-o seară stăteam în apartamentul lui și deodată îmi spune: ”prietenuța (sic! în original ”little friend”) mea, ți-a dat seama cum sunt eu. Practic nu sunt o persoană convenabilă. Nu sunt vorbăreț, pot fi destul de aspru, pot să-ți rănesc sentimentele, și așa mai departe. Nu vrei să-ți petreci viața cu mine. După care a continuat: ”în trei ani probabil ți-ai dat seama”.

La care i-am răspuns: ”da, mi-am dat seama”. La care el a răspuns, îndoit. ”serios?” Iar eu am crezut că ne despărțim. ”Ei bine” a continuat el ”în acest caz te iubesc și propun să ne căsătorim la data cutare și data cutare”. Putin avea 31 de ani, era deja burlac”, mai scrie Gabriel Diaconu.

Care este soarta ”copiilor miracol”?

”Copiii miracol”, mai subliniază medicul psihiatru, apar târziu în viața unui  cuplu. Se mai spune despre ei că sunt ”copii substitut” și că tind să reînvie morții.

Pentru că nu primesc afecțiunea din partea părinților, ei sunt, de obicei, stângăci în relația cu ceilalți și introvertiți. Tot psihologii mai spun despre Putin că este pasionat de televiziune, făcându-i plăcere să fie în centrul atenției.

ADVERTISEMENT