News

Exclusiv! Profilul ucigașului de la Corbu, făcut de criminalistul Tudorel Butoi: ”Este un recidivist, un individ fără educație”

Expertul criminalist Tudorel Butoi a făcut profilul ucigașului de la Corbu, omul care a violat o tânără de 20 de ani și i-a ucis tatăl și i-a rănit mama.
02.07.2021 | 15:25
Exclusiv Profilul ucigasului de la Corbu facut de criminalistul Tudorel Butoi Este un recidivist un individ fara educatie
Tudorel Butoi a vorbit despre profilul psihologic al criminalului de la Corbu Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

”E un recidivist, e infractor recidivist. Îl știe lumea din zonă, de acolo”, a dezvăluit, în exclusivitate pentru FANATIK, expertul criminalist Tudorel Butoi despre criminalul de la Corbu.

Ce spune Tudorel Butoi despre criminalul de la Corbu

Cazul de la Corbu, cel care a șocat întreaga Românie, este, în opinia criminalistului Tudorel Butoi, unul care indică un infractor cu anumite caracteristici.

ADVERTISEMENT

”Este un individ fără educație, abrutizat, fără știință de carte. Este un individ fără frica lui Dumnezeu, pentru el valoarea unui om, viața semenilor, nu există”, ne-a spus, în exclusivitate, criminalistul Tudorel Butoi.

Mai mult, ne-a precizat el, din ce își poate da seama, având în vedere cele petrecute, crima urmată de viol, profilul psihologic al făptașului este relativ ușor de intuit.

ADVERTISEMENT

”Psihologic vorbind, avem de-a face cu un individ impulsiv, agresiv, instabil emoțional, deoarece trece la fapte imediat, fără simț al onoarei sau al sentimentului de milă”, a mai precizat, pentru FANATIK, Tudorel Butoi.

Tudorel Butoi: ”Infracțiunile cu violență au devenit un fenomen”

”Legea în materie penală, la ora actuală, este o neobrăzare cu privire la siguranța cetățeanului. Infracțiunile cu violență, de la nivel de evenimente, s-au transformat în fenomen, adică au repetabilitate, ferocitate”, spune criminalistul Tudorel Butoi.

ADVERTISEMENT

De altfel, ne-a mai precizat criminalistul, este, în aceste momente, o singură soluție: înăsprirea drastică a legilor din sfera penală.

”Cum legile existente sunt naiv de clemente, incompetent de clemente, ele proliferează violența. Soluția ar fi ca elementele periculoase să fie puse la păstrare între 30 și 99 de ani. Suntem împotriva pedepsei capitale, deși partenerul nostru american o folosește…”, explică Tudorel Butoi.

ADVERTISEMENT

Mai mult, crede el, victimele abuzurilor, fie că e vorba de violuri, fie că vorbim despre cei care își văd apropiații uciși, trebuie să fie satisfăcuți, cu adevărat, de pedeapsa pe care  primesc răufăcătorii.

”Legea trebuie să intimideze persoanele periculoase, să fie inhibate, să se rețină în a face așa ceva. Să știe că se duc 99 de ani la închisoare. Că dacă el știe că se duce câțiva ani, că face arest la domiciliu, nu se abține. Iar legea trebuie să aducă și satisfacție victimelor. Altfel se generează în societate o stare de nemulțumire. Trebuie să fie înăsprite pedepsele la zona maximă. Nu trebuie să se sperie cetățeanul nostru cu drepturi, cu libertăți. Cetățeanul trebuie să știe că legea este un instrument”, a mai spus, pentru FANATIK, Tudorel Butoi.

Cazul de la Corbu a șocat România

În localitatea Corbu, în dimineața zilei de vineri, un bărbat cu cagulă a intrat în casa unei familii, a violat o tânără de 20 de ani și i-a ucis tatăl de 41 de ani care a încercat să își salveze copilul din ghearele făptașului.

Potrivit comunicatelor oficiale, o minoră în vârstă de 15 ani, una dintre fiicele bărbatului ucis, a apelat 112 și a anunțat că sora ei a fost violată, iar tatăl a fost înjunghiat.

„Am deplasat acolo specialiști de la Institutul Național de Criminalistică, de la IGPR, Direcție de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului. Avem un cerc de suspecți și eu cred că este vorba despre ore, nu zile, ore în care suspectul va fi reținut”, a spus, după crima care a îngrozit Corbu, ministrul de Interne, Lucian Bode.

Ministrul de Interne, după crima de la Corbu, susține că turiștii sunt în siguranță

“Aici este vorba de un dement, mă iertaţi, care la ora 3 dimineaţa intră peste o familie în casă. Vorbim de o crimă care s-a petrecut în locuinţă, nu pe stradă şi vom vedea care a fost mobilul. Forţele de ordine sunt acolo în număr suficient pentru a asigura liniştea şi ordinea publică. Aici vorbim de un caz izolat, în locuinţă a intrat un dezaxat, că nu pot să-i spun altfel, şi a făcut ce a făcut”, a mai spus Lucian Bode.

Mai mult, a precizat ministrul, există un cerc de suspecți și spunea, de dimineață, că în câteva ore cel care a comis crima și violul va fi identificat și prins, lucru care, până la ora redactării materialului, nu s-a întâmplat.

ADVERTISEMENT
Tags: