News

Profit record pentru Revolut, în 2023. Compania și-a dublat veniturile și a adăugat 12 milioane de clienți noi în portofoliu

Revolut a avut un an profitabil în 2023 și a obținut sume record în conturi. Pe lângă faptul că a dublat veniturile, s-a ales și cu 12 milioane de clienți
02.07.2024 | 12:50
Profit record pentru Revolut in 2023 Compania sia dublat veniturile si a adaugat 12 milioane de clienti noi in portofoliu
Revolut și-a dublat banii din conturi în 2023 și a obținut 12 milioane de clienți. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Revolut a înregistrat încasări care au avansat cu 95%, atingând 2,1 miliarde de euro în 2023, comparativ cu 1,1 miliarde de euro în 2022.
Câștigul înainte de taxe a fost de 503 milioane  de euro, cu o marjă netă de 19%.

Creșteri semnificative pentru Revolut

Revolut a adăugat 12 milioane de utilizatori noi anul trecut, ajungând la un total de 38 de milioane de clienți în 2023. Până în iunie 2024, acest număr a crescut la 45 de milioane, transmite compania într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

„Zi de zi, produsele noastre aduc și mai multă valoare fiecărui segment nou de clientelă, în fiecare piață nouă unde ajungem. Ne continuăm cu consecvență planul de a obține o licență bancară în Regatul Unit și de a duce aplicația noastră financiară în și mai multe piețe de pe glob. Chiar dacă am ajuns la 45 de milioane de clienți la nivel global, în primele șase luni ale anului 2024, vom continua să creștem și mai mult și să reinventăm serviciile financiar-bancare”, a declarat Nik Storonsky, CEO Revolut.

În ceea ce privește depozitele clienților, acestea au crescut cu 38%, atingând 23 miliarde USD (21 miliarde EUR) în 2023, iar abonamentele au crescut cu 41%. În 2023, numărul clienților retail din piața locală a crescut cu 38% față de 2022.

ADVERTISEMENT

Performanță financiară solidă într-un context provocator

Revolut a continuat să obțină profituri și venituri record, înfruntând provocările geopolitice, macroeconomice și de reglementare tot mai complexe.

Încăsările grupului au avansat cu 95%, de la 1,1 miliarde euro în 2022 la 2,1 miliarde euro în 2023. Astfel, Revolut a înregistrat trei ani consecutivi de profitabilitate:

ADVERTISEMENT

– Câștigul înainte de impozitare a fost de 545 milioane USD (503 milioane EUR), iar profitul net a crescut la 428 milioane USD (395 milioane EUR), în creștere de la 7 milioane USD (7 milioane EUR) în 2022.
– Marja netă de profit pentru 2023 a fost de 19%, evidențiind eficiența și scalabilitatea modelului de afaceri Revolut, reducerea costurilor serviciilor externe și creșterea continuă a fluxurilor de venituri cu marjă ridicată.

Revolut a continuat să diversifice sursele de venit și piețele, astfel încât nicio piață sau linie de business nu a contribuit cu mai mult de 30% la veniturile totale din 2023.

ADVERTISEMENT

Număr record de clienți noi într-un singur an

Pe parcursul anului, Revolut a adăugat 12 milioane de clienți noi la nivel global, cea mai mare creștere anuală din istoria companiei, ducând numărul total de utilizatori la 38 de milioane la sfârșitul anului 2023.

Un procent de 70% din creșterea bazei de clienți la nivel global a fost obținută organic sau prin recomandările cu recompensă făcute de utilizatorii existenți. Aceste recomandări au completat investițiile în marketing și vânzările companiei, inclusiv pentru Revolut Business, care a adăugat în medie 20.000 de noi clienți pe lună, din rândul întreprinderilor mici și mijlocii.

În ceea ce privește România, Revolut avea 3,39 milioane de clienți retail la 31 decembrie 2023, o creștere de 38% față de 31 decembrie 2022. Tot anul trecut, Revolut Business și-a mărit baza de clienți corporate cu 171% pe piața locală. Astfel, la 31 decembrie 2023, clienții Revolut din România aveau în conturi peste 750 de milioane EUR, o creștere de 41% comparativ cu 2022.

ADVERTISEMENT
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Cea mai periculoasă armă din istorie. Poate să facă prăpăd
Cea mai periculoasă armă din istorie. Poate să facă prăpăd
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!