News

Prognoza ANM pentru București. Vremea se răcește de duminică: ploaie, burniță și polei

Meteorologii de la ANM au emis prognoza pentru București. După ce sâmbătă au fost maxime de peste 14-15 grade, de duminică se răcește. Vin ploi, burniță și există risc de polei.
25.12.2021 | 17:28
Prognoza ANM pentru Bucuresti Vremea se raceste de duminica ploaie burnita si polei
Prognoza ANM pentru București. Vremea se răcește de duminică: ploaie, burniță și polei. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele zile de Crăciun în zona Capitalei.

Vremea va fi în continuare capricioasă, cu maxime ridicate până duminică dimineața, apoi cu o răcire accentuată, ploi și risc de polei pe șosele.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru București. Vremea se răcește de duminică: ploaie, burniță și polei

ANM anunță că vremea va continua să se încălzească în Capitală pe parcursul zilei de sâmbătă. La ora publicării acestui material, în București sunt 13 grade Celsius.

De duminică şi luni, vremea schimbă foaia și se va răci. Va fi înnorat și se vor semnala ploi moderate, iar probabilitate de polei va fi ridicată.

ADVERTISEMENT

Potrivit meteorologilor, până duminică la ora 8:00, vremea va continua să se încălzească, valorile termice urmând a se situa cu mult peste cele obişnuite în ultima decadă a lunii decembrie. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar minima va fi de 0 – 2 grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări seara şi noaptea, iar spre sfârşitul intervalului va creşte probabilitatea pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat.

ADVERTISEMENT

Răcire accentuată de duminică: maxime de 2 grade

ANM mai anunță că de duminică dimineaţa până luni la ora 8:00, vremea va fi predominant închisă şi se va răci faţă de ziua precedentă. Trecător vor fi precipitaţii sub formă de ploaie şi burniţă, iar mai ales spre seară şi noaptea, probabilitatea de polei va fi ridicată.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -2-0 grade.

ADVERTISEMENT

Meteorologii mai semnalează că, de luni dimineaţa până marţi la ora 10:00, vremea se va menţine închisă. Temporar va ploua slab, iar cu precădere în prima parte a zilei vor mai fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 2-3 grade, iar cea minimă în jur de 1 grad. Spre sfârşitul intervalului se va forma ceaţă.

Până pe 28 decembrie, în mai multe regiuni din țară se vor semnala precipitații, va fi polei și vântul va sufla cu putere. În acest sens, ANM a emis mai multe alerte cod galben și cod portocaliu de fenomene severe.

ADVERTISEMENT