News

Prognoza ANM pentru intervalul 22 noiembrie – 20 decembrie 2021. Cum va fi vremea înainte de Crăciun

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele 4 săptămâni. Aflăm din aceste date cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de Crăciun.
19.11.2021 | 13:04
Prognoza ANM pentru intervalul 22 noiembrie  20 decembrie 2021 Cum va fi vremea inainte de Craciun
ADVERTISEMENT

Specialiștii de la ANM au dat publicității prognoza pentru perioada 22 noiembrie – 20 decembrie 2021, una care cuprinde primele 3 săptămâni ale debutului calendaristic al iernii.

Conform datelor prezentate, iarna va întârzia să-și facă simțită prezența și în acest an. Astfel, în primele două săptămâni de prognoza, temperaturile vor fi ușor mai ridicate în majoritatea regiunilor.

ADVERTISEMENT

ANM a emis prognoza pentru 22 noiembrie – 20 decembrie. Evoluția vremii în prima lună de iarnă

Speranțele să vedem și precipitații sub formă de ninsoare cresc odată ce ne apropiem de intrarea în ultima parte a lunii decembrie.

Astfel, de la mijlocul lunii decembrie, valorile termice vor fi normale și chiar mai coborâte în unele zone. Precipitațiile așteptate sunt în normele perioadei în care ne aflăm, anunță ANM.

ADVERTISEMENT

Prognoza pentru săptămâna 22 – 29 noiembrie

În ultima săptămână din noiembrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în extremitatea de sud-est.

Cu excepția regiunilor nord-estice, unde regimul pluviometric va fi normal pentru acest interval, cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare, mai ales în sud-vest.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru săptămâna 29 noiembrie – 6 decembrie

În prima săptămână din decembrie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în regiunile extracarpatice. În rest, valorile vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul extrem al țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

ADVERTISEMENT

Cum arată prognoza ANM pentru 6 – 13 decembrie

Odată cu intrarea în a doua săptămânii din prima lună de iarnă, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui ușor excedent, local, în zonele montane.

Vremea înainte de Crăciun, intervalul 13 – 20 decembrie

În ultima săptămână înainte de sărbătorile de iarnă, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.

În ceea ce privește cantitățile de precipitații estimate, acestea vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

ADVERTISEMENT