News

Prognoza ANM pentru perioada 24 ianuarie – 6 februarie 2022. Cum debutează ultima lună de iarnă

Specialiștii de la ANM au dat publicității prognoza pentru următoare două săptămâni. Se anunță în continuare vreme de iarnă, cu temperaturi scăzute și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.
24.01.2022 | 19:26
Prognoza ANM pentru perioada 24 ianuarie  6 februarie 2022 Cum debuteaza ultima luna de iarna
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele două săptămâni, intervalul 24 ianuarie – 6 februarie.

Treptat, vremea se va încălzi uşor, în mare parte din țară, în special după 28 ianuarie.

Din datele meteorologilor aflăm că vom avea parte de lapoviţă şi ninsoare în aproape fiecare zi a prognozei meteo pentru următoarele două săptămâni.

ADVERTISEMENT

ANM a emis prognoza pentru perioada 24 ianuarie – 6 februarie 2022

Iată datele emise de Administrația Naţională de Meteorologie pentru fiecare regiune din țară în intervalul 24 ianuarie – 6 februarie 2022:

Prognoza ANM pentru Banat

Luni și marți, vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dată, cu o medie a maximelor termice ce se va situa în jurul valorii de -2 grade, iar a minimelor în jurul a -10 grade. În următoarele trei zile se va încălzi, astfel că, până în data de 28 ianuarie, maximele termice vor atinge în medie 5…6 grade, iar minimele -3…-1 grade.

ADVERTISEMENT

Apoi, din 29 ianuarie și până la finalul intervalului de prognoză, media maximelor termice va avea variații între 3 și 7 grade, iar a minimelor între -4 și 0 grade.Temporar, vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, cu o probabilitate mai mare în intervalul 26 ianuarie – 4 februarie.

Cum va fi vremea în Crișana

Temperaturile se vor menține sub cele specifice perioadei, în 24 și 25 ianuarie, când la nivelul întregii regiuni media maximelor va fi de -3…-2 grade, iar a minimelor de -12…-10 grade. Între 26 și 28 ianuarie se va încălzi, astfel că maximele termice vor atinge în medie 3…5 grade, în timp ce minimele vor fi de -3…-1 grad.

ADVERTISEMENT

Apoi, din 29 ianuarie și până la finalul intervalului de prognoză media maximelor termice va avea variații între 2 și 5 grade și a minimelor între -6 și -1 grad. Temporar, vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, cu o probabilitate mai mare în intervalul 26 ianuarie – 3 februarie.

Precipitații în fiecare zi în Transilvania

În primele trei zile ale intervalului, vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea, cu o medie a temperaturilor maxime de -5…-1 grad și a minimelor de -16…-10 grade. Apoi, până în data de 28 ianuarie se va încălzi, astfel că media temperaturilor maxime va crește cu aproximativ 5 grade, iar a minimelor cu 6…7 grade.

ADVERTISEMENT

În zilele care vor urma, media maximelor termice va oscila între 0 și 4 grade și a minimelor între -9 și -2 grade. Temporar, vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare aproape în fiecare zi.

Vremea pentru Maramureș

În primele două zile vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea, cu o medie a maximelor termice în jurul a -5 grade și a minimelor, în general, de -16…-14 grade. În următoarele trei zile se va încălzi, astfel că, până în data de 28 ianuarie, maximele termice vor atinge în medie 2…3 grade, iar minimele -3…-2 grade.

Și în nord, din 29 ianuarie și până la finalul intervalului de prognoză, media maximelor termice va avea variații între -1 și 3 grade, iar a minimelor între -6 și -2 grade. Din data de 25 ianuarie vor fi posibile precipitații mai ales sub formă de ninsoare și lapoviță, aproape în fiecare zi.

Precipitații multe și în Moldova

În această regiune, vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, de la o medie a maximelor termice, de -4 grade și a minimelor de -10 grade, la începutul intervalului, până la 5…6 grade media maximelor și -2 grade a minimelor, în jurul datei de 28 ianuarie.

În zilele care vor urma, temperaturile maxime vor avea o medie care va avea variații între 2 și 6 grade, iar temperaturile minime o medie, în general, de -5…-1 grad. Temporar, vor fi posibile precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, aproape în fiecare zi.

Prognoza pentru Dobrogea

În primele două zile se vor înregistra temperaturi sub cele specifice perioadei, media maximelor va fi de -2 grade, iar a minimelor de -6…-5 grade. Până în jurul datei de 28 ianuarie se va încălzi, astfel că maximele termice vor atinge în medie 5…6 grade, iar minimele -1…0 grade.

Ulterior, până la finalul intervalului de prognoză, valorile termice vor avea variații, între 3 și 6 grade media maximelor și între -3 și o grade a minimelor. Temporar, vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, cu o probabilitate mai mare în intervalul 24-26 ianuarie, precum și în primele zile ale lunii februarie.

Cum va evolua vremea în Muntenia

Valorile termice vor fi în creștere, de la o medie a maximelor de -1 grad și o medie a minimelor de -9…-8 grade, la începutul intervalului, până la valori de 7…8 grade pentru media maximelor și -3…-2 grade pentru cea a minimelor, în jurul datei de 28 ianuarie.

În zilele care vor urma este posibilă, din nou, o ușoară scădere a temperaturilor, astfel că la finalul intervalului de prognoză media maximelor va fi de 4…6 grade, iar a minimelor de -6…-4 grade. Până la finalul lunii ianuarie doar izolat vor fi precipitații slabe sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie. În primele zile din februarie va fi posibil ca aria acestora să se extindă.

Prognoza ANM pentru Oltenia

Până în jurul datei de 28 ianuarie, vremea va fi într-un proces treptat de încălzire. De la o medie a maximelor termice de 0 grade și a minimelor de -11…-10 grade, în prima zi, se va ajunge la maxime termice care în medie să atingă 7…8 grade și minime care în medie să fie de -3…-2 grade. În zilele care vor urma nu vor mai fi variații semnificative, media maximelor se va situa între 4 și 7 grade, iar a minimelor între -5 și -2 grade. Probabilitatea de precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie va crește după data de 28 februarie.

Va ninge zilnic la munte

În tot intervalul de prognoză valorile de temperatură se vor menține negative. Media maximelor termice va avea variații între -11 și -3 grade, iar a minimelor între -18 și -8 grade. Cele mai scăzute valori se vor înregistra în primele patru zile. Temporar, va ninge în fiecare zi.

ADVERTISEMENT