News

Prognoza ANM pentru 31 ianuarie – 28 februarie 2022. Surprize meteo în ultima lună de iarnă

Specialiștii ANM au emis prognoza pentru perioada 31 ianuarie - 28 februarie 2022. În loc de ger și zăpezi, avem parte de surprize meteo în următoarele 4 săptămâni.
28.01.2022 | 15:18
Prognoza ANM pentru 31 ianuarie  28 februarie 2022 Surprize meteo in ultima luna de iarna
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ultima lună a acestei ierni, intervalul 31 ianuarie – 28 februarie.

ANM a emis prognoza pentru intervalul 31 ianuarie – 28 februarie 2022. Vreme blândă în final de iarnă

Nici luna lui ”Făurar” nu aduce o vreme de iarnă veritabilă. Specialiștii ANM anunță vreme mai caldă decât în mod normal pentru data din calendar.

ADVERTISEMENT

La capitolul precipitații, cea mai scurtă lună a anului se prezintă cu un deficit în majoritatea regiunilor țării.

Prognoza ANM pentru săptămâna 31 ianuarie – 7 februarie 2022

În prima săptămână din februarie, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării. Cel mai mult temperaturile vor crește în extremitatea de sud a teritoriului.

ADVERTISEMENT

Dacă vorbim de precipitații, regimul pluviometric va fi excedentar în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, dar și deficitar în regiunile extracarpatice. În restul țării va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 7 – 14 februarie 2022

Vremea caldă continuă și în a doua săptămână din februarie. Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice și izolat în vest și centru, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice.

ADVERTISEMENT

Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, cu posibilitatea unui ușor deficit în regiunile sudice.

Cum va fi vremea în săptămâna 14 – 21 februarie 2022

Niciun semn de ger nici în a doua jumătate din februarie. Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice și în extremitatea de vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval.

ADVERTISEMENT

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Evoluția vremii în săptămâna 21 – 28 februarie 2022

Finalul calendaristic al iernii vine cu valori termice care se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, estice, precum și în extremitatea de vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

ANM anunță că, în final de februarie, cantitățile de precipitații estimate vor avea o tendință deficitară în regiunile sudice, vestice și local în rest.

”Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016”, anunță ANM.

ADVERTISEMENT