News

Prognoza ANM pentru 24 ianuarie – 21 februarie 2022. Cum va fi vremea în ultima lună de iarnă

Meteorologii ANM au emis prognoza pentru intervalul 24 ianuarie - 21 februarie 2022. Aflăm din aceste estimări cum se anunță vremea în ultima lună de iarnă.
21.01.2022 | 11:54
Prognoza ANM pentru 24 ianuarie  21 februarie 2022 Cum va fi vremea in ultima luna de iarna
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, estimarea evoluției vremii pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 24 ianuarie – 21 februarie 2022.

Dacă ianuarie a fost, per total, o lună cu temperaturi peste normele climatologice, februarie schimbă foaia și vine cu temperaturi normale sau chiar sub valorile specifice din calendar.

ADVERTISEMENT

ANM a emis prognoza pentru 24 ianuarie – 21 februarie 2022. Vreme rece în ultima lună de iarnă

Conform specialiștilor ANM, finalul lunii ianuarie va fi unul cu temperaturi extrem de scăzute, în principal în regiunile intracarpatice și în sud-estul țării.

La capitolul precipitații, dacă în sud și sud-est va fi un regim deficitar, în restul țării, în special la munte, se anunță cantității peste media perioadei. Iată prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru săptămâna 24 ianuarie – 31 ianuarie

Temperaturile fi mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână în regiunile intracarpatice și în extremitatea de sud-est a țării, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în zonele montane. În restul teritoriului, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

La capitolul precipitații, vorbim de un regim pluviometric care va fi deficitar în regiunile sudice și sud-estice, dar și local excedentar la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru săptămâna 31 ianuarie – 7 februarie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în regiunile sudice și estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai coborâte, local în centru și la munte.

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință deficitară în regiunile estice, sudice și vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

ADVERTISEMENT

Prognoza pentru săptămâna 7 februarie – 14 februarie

Temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă.

În a doua săptămână din februarie, regimul de precipitații va avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo pentru săptămâna 14 februarie – 21 februarie

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, în majoritatea regiunilor.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea sudică a țării.

”Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016”, anunță ANM.

ADVERTISEMENT