News

Prognoza ANM pentru 1-14 februarie. Ce surprize ne aduce începutul ultimei luni de iarnă

01.02.2021 | 14:28
Prognoza ANM pentru 114 februarie Ce surprize ne aduce inceputul ultimei luni de iarna
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a afișat prognoza pentru următoarele două săptămâni. Astfel, vom afla ce surprize de rezervă începutul lunii februarie, intervalul 1 -14.

Primele 7 zile ale intervalului 1-14 februarie vor aduce vreme mai caldă decât în mod normal în majoritatea zonelor din țară. A doua săptămână vine cu o răcire, iar media temperaturilor ajunge mai aproape de cea normală pentru această perioadă.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru 1-14 februarie. Ce surprize ne aduce începutul ultimei luni de iarnă

În Banat, prima săptămână a intervalului 1-14 februarie marchează o încălzire treptată a vremii, iar valorile termice înregistrate vor fi cu mult peste cele normale ale acestei perioade. Media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 15 grade, în timp ce cea a minimelor o să atingă 4 și 5 grade. A doua parte a perioadei menționate prezintă o răcire a temperaturii atmosferice, cu media maximelor în jurul a 2/6 grade, iar cea a minimelor între -6 și -2 grade.
Precipitațiile vor fi slabe și izolate în zilele 1-7 februarie, iar în restul intervalului vor fi prezente pe arii mai extinse.

În Crișana temperaturile vor crește până la jumătatea acestei perioade, media temperaturilor maxime ajungând până la 10/14 grade. Media temperaturilor minime se va situa între 3 și 6 grade. A doua săptămână a lunii februarie aduce vreme mai rece, mai ales spre sfârșitul ei. Media maximelor va fi cuprinsă între 3 și 5 grade, iar a minimelor între -6 și -3 grade. Precipitațiile vor fi slabe și vor cădea izolat în primele 7 zile, iar în restul timpului vor apărea pe arii mai extinse.

ADVERTISEMENT

Până la data de 5 februarie, vremea se va încălzi și în Transilvania. Temperaturile vor crește atingând o medie a maximelor de 10 și 13 grade. Minimele se vor fi de 3 și 4 grade. Următoarea săptămână aduce o răcire treptată, iar, după data de 10 februarie, media maximelor va scădea până la 2 și 3 grade, iar cea a minimelor va ajunge la temperaturi de -9 și -8 grade. Precipitațiile nu vor fi însemnate și vor cădea izolat până la zilele de 5 și 6 februarie. Ulterior, vor apărea pe arii mai extinse.

În zona Maramureșului, vremea o să intre într-un proces de încălzire care va dura până la data de 5 februarie, unde va fi atinsă o medie a temperaturilor maxime între 9 și 11 grade și una a minimelor cuprinsă între 2 și 4 grade. După această dată, temperatura atmosferică se va răci treptat, în special după data de 9 februarie, când media maximelor va fi în jur de 1 și 4 grade, iar temperaturile minime se vor situa între -8 și -4 grade. Precipitațiille vor apărea temporar, aproape zilnic.

ADVERTISEMENT

Moldova se va bucura de o vreme cu tendințe de încălzire până la data de 5 februarie, cu o medie a maximelor termice în jurul valorii de 12 grade. Minimele vor fi și ele pozitive, între 3 și 4 grade. Începând cu 6 februarie o să înceapă un proces de răcire, iar maximele vor ajunge treptat în pragul înghețului, în timp ce minimele vor coborî sub el, media lor situându-se  între -8 și -4 grade. Precipitațiile vor apărea pe alocuri, preponderent în prima săptămână a intervalului precizat.

În Dobrogea, primele șapte zile din februarie vor aduce temperaturi care vor oscila între 7 și 13 grade, media temperaturilor minime se va situa și ea în jurul valorilor de 2 și 7 grade. A doua săptămână din perioada menționată, vremea se va răci, având o medie a temperaturilor maxime între 1 și 4 grade și una a minimelor, cuprinsă între -5 și -2 grade. Precipitațiile vor cădea temporar, la inceputul lunii și după sfârșitul primei săptămâni.

ADVERTISEMENT

În Muntenia, temperaturile vor crește, pe timp de zi, până la data de 5 februarie, moment în care media maximelor o să atingă valori situate între 13 și 15 grade. Ulterior, acestea vor scădea, spre sfârșitul intervalului ajungând în jur de 4 și 6 grade. Minimele vor fi constante și se vor situa în jurul valorilor de 2 și 4 grade, în prima parte a intervalului. În ultima săptămână a prognozei, temperaturile minime vor scădea, atingând până la -5 și -4 grade în ultimele zile. Posibilitatea apariției precipitațiilor este mai ridicată la inceputul lunii și ulterior datei de 6 februarie.

În zona Olteniei, temperaturile vor crește până la data de 5 februarie, ajungând până la valori între 14 și 16 grade. Începând cu 6 februarie, vremea o să înceapă să se răcească, iar în ultimele patru zile ale intervalului media maximelor se va situa între 5 și 6 grade. Minimele atmosferice se vor menține constante în primele șapte zile, în jurul a 3 grade. Ulterior, acestea vor scădea, ajungând, la finalul intervalului, la valori mai scăzute de -5 grade. Precipitațiile vor cădea temporar, în special în perioada 6 – 11 februarie.

Și la munte media temperaturilor maxime va fi pozitivă în primele șapte zile ale intervalului, având valori situate în jurul a 5 și 6 grade. Ulterior, aceasta va scădea, ajungând negativă, în general, cuprinsă între -6 și -3 grade. Media valorilor minime se va menține constant sub pragul înghețului, cele mai scăzute temperaturi fiind înregistrate spre sfârșitul perioadei, ajungând sub -10 grade. Precipitațiile vor fi prezente temporar, aproape zilnic.

ADVERTISEMENT