News

Prognoza ANM pentru 1 februarie – 1 martie. Ce ne rezervă ultima lună de iarnă

29.01.2021 | 15:31
Prognoza ANM pentru 1 februarie  1 martie Ce ne rezerva ultima luna de iarna
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a emis previziunile meteo pentru perioada 1 februarie 2021 – 1 martie 2021. Astfel, vom afla ce surprize ne revervă ultima lună de iarnă.

Luna februarie aduce, în general, temperaturi normale pentru această perioadă. În anumite zone ale țării pot fi înregistrate, la nivel local, mici diferențe.

ADVERTISEMENT

Cantitățile de precipitații nu vor crea surprize. În general se vor încadra în limitele normale pentru acest interval de timp, cu mici oscilații, la nivel local, în diferite regiuni.

Prognoza ANM pentru 1 februarie – 1 martie. Ce ne rezervă ultima lună de iarnă

Debutul ultimei luni din această iarnă, săptămâna 01.02.2021 – 08.02.2021, vine cu temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile din țară. O mai mare diferență poate fi observată în zonele de sud-vest și cele centrale

ADVERTISEMENT

Precipitațiile for fi puține în regiunile din sud-vestul României. În extremitatea de nord a țării regimul pluviometriv va fi, pe alocuri, excedentar. În restul zonelor din țară, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele specifice acestei perioade.

În săptămâna 08.02.2021 – 15.02.2021, valorile medii ale temperaturii aerului vor fi apropiate de cele specifice acestui interval, în aproape toate regiunile. Excepție vor face aici regiunile nord-estice, unde termomentrele vor înregistra valori mai coborâte decât cele normale.

ADVERTISEMENT

În general, regimul pluviometric o să se încadreze în normalul perioadei în aproape toață țara. Este posibil ca în zonele sund estice să fie ușor excedent.

Săptămâna 15.02.2021 – 22.02.2021, aduce scăderi ale temperaturilor și vreme mai rece decât în mod normal, în toate zonele din țară. Vremea mai aspră se va simți mai intens în regiunile de nord-vest. Cantitățile de precipitații se vor încadra și ele în limitele celor normal pentru această perioadă, pe întreaga suprafață a României.

ADVERTISEMENT

Ultimele zile din această iarnă, săptămâna 22.02.2021 – 01.03.2021, aduce temperaturi normale pentru acest interval de timp, specifice acestei perioade, pe toată suprafața țării. Și cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale, la nivel național.

Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată este realizatorul acestor estimări. Media săptămânală a abaterilor cantităților de precipitații și a temperaturii este estimată prin raportare la cea a perioadei 1993-2016. În plus, fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu sunt incluse în această informare meteorologică.

ADVERTISEMENT