News

Prognoza ANM pentru 10 octombrie – 7 noiembrie. Va fi mai cald ca de obicei, dar nu vor lipsi ploile

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au transmis recent cum va arăta vremea în următoarele patru săptămâni.
07.10.2022 | 10:46
Prognoza ANM pentru 10 octombrie  7 noiembrie Va fi mai cald ca de obicei dar nu vor lipsi ploile
ANM anunță că lunile octombrie și noiembrie vor fi mai călduroase ca de obicei. Foto: canva.com
ADVERTISEMENT

În prognoza ANM valabilă pentru săptămâna 10.10.2022 – 17.10.2022 se arată că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în toată România.

Prognoza ANM: vreme mai caldă și ploi în octombrie și noiembrie

În ceea ce privește cantitățile de precipitații, meteorologii au notat că regimul pluviometric va avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării. Totuși, asta se va întâmpla mai ales în regiunile estice și nordice.

ADVERTISEMENT

În prognoza ANM pentru săptămâna 17.10.2022 – 24.10.2022, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval. Acest aspect va fi remarcat în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea estică a țării.

Administrația Națională de Meteorologie s-a referit și la cantitățile de precipitații, care în intervalul menționat vor fi excedentare în regiunile nord-vestice. În rest, cantitățile precipitațiilor vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

ADVERTISEMENT

În săptămâna 24.10.2022 – 31.10.2022, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale, la nivelul întregii țări. În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în majoritatea regiunilor.

Cum va fi vremea la începutul lunii noiembrie

În ultima săptămână prognozată de ANM, 31.10.2022 – 07.11.2022, temperaturile aerului vor fi puțin peste cele specifice pentru această săptămână. Asta se va întâmpla în cea mai mare parte a țării.

ADVERTISEMENT

Și cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă. Totuși, va exista posibilitatea unui ușor excedent în sud-vest, conform meteoromania.ro.

Mai departe puteți afla cum va fi vremea în următoarele zile, în majoritatea regiunilor. Astfel, trebuie să știți că în următoarele două zile se răcește, dar revin și ploile.

ADVERTISEMENT

Temperatura medie a lunii august 2022 a avut valori cuprinse între 8,0 °C, la stația meteorologică Vf. Omu și 26,0 °C, la Zimnicea. Cele mai mari valori, peste 24 °C, s-au înregistrat în cea mai mare parte a Munteniei, Olteniei și Dobrogei, în vestul și sud-vestul Banatului, în vestul Crișanei, precum și în sudul Moldovei”, se arată în caracterizarea climatologică a lunii august 2022.

 

ADVERTISEMENT