News

Prognoza ANM pentru 11 – 24 iulie 2022. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut o analiză a vremii pentru următoarele două săptămâni, în perioada 11-24 iulie 2022. Canicula va reveni spre finalul lunii.
11.07.2022 | 16:05
Prognoza ANM pentru 11  24 iulie 2022 Cum va fi vremea in  urmatoarele doua saptamani
Vremea în România în perioada 11-24 iulie 2022. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

ANM a realizat estimarea folosindu-se de produse numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Prognoza ANM pentru perioada 11-24 iulie 2022

Vremea se va răci în majoritatea țării, însă vestea bună nu va ține mult pentru că temperaturile vor fi din nou ridicate spre finalul lunii. Nu au scăpat de ploi anumite zone ale țării, însă rămâne de văzut dacă vor mai exista coduri roșii sau portocalii de furtuni, așa cum s-au obișnuit românii spre începutul lunii iulie.

ADVERTISEMENT

Vremea în Banat

Potrivit meteorologilor, spre jumătatea lunii iulie se vor înregistra temperaturi de 25-29 de grade Celsius, iar nopțile vor fi relativ răcoroase, cu temperaturi de 9-13 grade. Din 14 iulie vremea se va încălzi semnificativ, devenind călduroasă, cu temperaturi maxime de 31-34 de grade și minime de 15-19 grade. În perioada 18-22 iulie valul de căldură se va infensifica și disconfortul termic va fi accentuat. În această perioadă ploile vor fi rare, fiind posibile pe spații mici în jurul datei de 16 iulie.

Vremea în Crișana

Vremea va fi relativ răcoroasă în primele zile, cu temperaturi maxime de 22-25 grade și minime de 9-14 grade. După 14 iulie, temperaturile vor crește semnificativ și vor atinge 31-34 de grade, în medie. În perioada 18-22 iulie valul de căldură se va intensifica, astfel că oamenii se vor confrunta din nou cu canicula. La fel ca și în Banat, ploile vor fi un fenomen extrem de rar.

ADVERTISEMENT

Vremea în Transilvania

În primele zile ale intervalului analizat, temperaturile vor atinge maxime de 20-23 de grade, iar minimele vor fi de 8-13 grade. Din 14 iulie, temperaturile cresc și aici, astfel că în medie temperatura va atinge 32 de grade ziua și 16 grade noaptea. În perioada 19-22 iulie va reveni canicula, însă și aici sunt posibile ploi izolate, de scurtă durată.

Vremea în Maramureș

În primele zile vremea se va răci, iar temperaturile vor atinge maxime de 19-23 de grade și minime de 9-12 grade. Din 14 iulie va predomina vremea călduroasă, cu temperaturi de 32 e grade ziua și 16 grade noaptea. În perioada 18-22 iulie revine canicula și disconfortul accentuat pentru oameni. Ploile vor fi și în această zonă un fenomen rar, izolat, vizibil în special în primele zile ale intervalului menționat.

ADVERTISEMENT

Vremea în Moldova

În Moldova, vremea va fi răcoroasă cu maxime de 27 de grade și minime de 14 grade, însă canicula revine din 14 iulie, cu temperaturi de până la 34 de grade ziua și 18 grade noaptea. Valul de căldură se va intensifica în perioada 19-22 iulie, potrivit ANM.

”Regimul pluviometric se va menţine deficitar şi în aceste două săptămâni, ploi în general slabe urmând a fi pe suprafeţe restrânse din nordul şi vestul regiunii, în prima parte a intervalului”, arată meteorologii.

ADVERTISEMENT

Vremea în Dobrogea

Vremea va fi relativ răcoroasă în primele zile, cu temperaturi de 26 de grade ziua, și 19 grade noaptea. Din 14 iulie vremea se încălzește și mai mult, urmând a fi înregistrate maxime de 34 de grade, în timp ce litoralul va resimți călduri de 29 de grade la amiază. În perioada 19-23 iulie revine canicula, iar temperaturile vor atinge 33 de grade la malul mării. Ploile vor fi de scurtă durată, la fel ca și în restul țării.

Vremea în Muntenia

În primele zile oamenii vor resimți temperaturi de 25-29 de grade, iar nopțile vor fi relativ răcoroase cu temperaturi de 9-15 grade. Din 14 iulie, vremea se va încălzi, fiind înregistrate maxime de 34 de grade, iar din 18 iulie canicula va da bătăi de cap tuturor. Ploile vor fi și aici un fenomen extrem de rar, slabe cantitativ și doar pe spații mici.

Vremea în Oltenia

În Oltenia, temperatura va fi agreabilă cu valori de 25-28 de grade ziua, îar nopțile vor fi răcoroase cu temperaturi de 9-14 grade. Din 14 iulie, vremea se va încălzi, maximele vor atinge 34 de grade și va exista o intensificare a valului de căldură. Ploile vor fi de scurtă durată ca și în restul regiunilor țării, valabile doar pe spații restrânse.

Vremea la munte

Pentru cei care doresc să călătorească la munte în această perioadă, trebuie să știe că temperaturile maxime vor varia între 15-19 grade, iar minimele vor fi de 5-10 grade. Temperaturile vor fi mult mai scăzute la înălțimile de peste 1.500 de metri, anunță meteorologii.

Începând cu 14 iulie, temperaturile vor crește semnificativ, maximele ajungând la 24-26 grade, iar minimele 10-15 grade.

”În prima săptămână, în orele după-amiezilor, se vor semnala averse locale, dar cantităţilede apă vor fi în ansamblu deficitare pe parcursul celor două săptămâni”, transmite ANM.

ADVERTISEMENT