News

Prognoza ANM pentru 11 aprilie – 9 mai. Ce se întâmplă cu temperaturile și precipitațiile de Paște

Specialiștii de la ANM au emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 11 aprilie - 9 mai. Aflăm ce se întâmplă cu vremea în perioada sărbătorilor de Paște.
08.04.2022 | 11:24
Prognoza ANM pentru 11 aprilie  9 mai Ce se intampla cu temperaturile si precipitatiile de Paste
Cum vor evolua temperaturile și precipitațiile de Paște. Prognoza ANM pentru perioada 11 aprilie - 9 mai. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vineri, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

Cum vor evolua temperaturile și precipitațiile de Paște. Prognoza ANM pentru perioada 11 aprilie – 9 mai

Conform estimărilor ANM, următoarele săptămâni din luna aprilie vor continua să fie destul de secetoase.

ADVERTISEMENT

Sub aspect termic, vremea va fi plăcută, iar temperaturile vor fi destul de ridicate. De Florii și de Paște, vremea va fi bună, cu valori termice peste medii și foarte puține ploi.

Cum va fi vremea în săptămâna 11 – 18 aprilie

De luni, 11 aprilie, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Seceta continuă să fie prezentă în țară. Astfel, regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea zonelor, dar mai ales în regiunile sud-vestice și la munte.

ADVERTISEMENT

Prognoza pentru săptămâna 18 – 25 aprilie

În apropierea Paștelui, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Vreme caldă de Paște. Prognoza pentru 25 aprilie – 2 mai

În zilele de Paște, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

ADVERTISEMENT

Se anunță vreme frumoasă în țară. Regimul de precipitații va fi deficitar în regiunile sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Debut ploios de mai. Vremea în săptămâna 2 – 9 mai

Dacă aprilie a fost o lună secetoasă, luna mai pare că schimbă puțin evoluția lucrurilor. Conform estimărilor ANM, ultima lună de primăvară începe cu destul de multe ploi.

ADVERTISEMENT

”Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi local excedentare în regiunile centrale și nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice perioadei”, se arată în buletinul Administrației Naționale de Meteorologie.

ADVERTISEMENT