ADVERTISEMENT
News

Prognoza ANM pentru 11 ianuarie – 8 februarie. Schimbare radicală a vremii în următoarele patru săptămâni

Autor: Adrian Baciu | 08.01.2021 | 11:45
Prognoza ANM pentru 11 ianuarie - 8 februarie. Schimbare radicală a vremii în următoarele patru săptămâni
Prognoza ANM pentru 11 ianuarie - 8 februarie. Schimbare radicală a vremii în următoarele patru săptămâni. Sursa foto: hepta.ro

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, 8 ianuarie, prognoza pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 11 ianuarie – 8 februarie.

ADVERTISEMENT

Conform specialiștilor din ANM, vremea din următoarea perioadă va suferi o schimbare radicală în comparației cu ultimele săptămâni, atunci când am asistat la anomalii pronunțate.

Astfel, meteorologii anunță acum temperaturi normale pentru luna lui ”gerar”, chiar sub norme în unele zone, ceea ce înseamnă că și precipitațiile sub formă de ninsoare ar putea fi prezente în peisaj.

Prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni: perioada 11 ianuarie – 8 februarie

ANM a anunțat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. În intervalul 11 ianuarie – 8 februarie, atât temperaturile, cât și precipitațiile, se vor apropia de normalul perioadei din calendar.

ADVERTISEMENT

Vremea în săptămâna 11.01.2021 – 18.01.2021

Exceptând extremității de sud și de sud-est a țării, unde temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval.

Din punct de vedere al precipitațiilor, regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea sudică a țării. Asta înseamnă ninsori importante în zonele cu temperaturi mai scăzute.

Prognoza pentru intervalul 18.01.2021 – 25.01.2021

În continuare, ”gerar” se ține în forță, iar temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

ADVERTISEMENT

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Cum va fi vremea în săptămâna 25.01.2021 – 01.02.2021

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

ADVERTISEMENT

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general excedentar în regiunile nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Cum începe februarie: prognoza pentru 01.02.2021 – 08.02.2021

În prima săptămână din februarie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.

ADVERTISEMENT

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT