News

Prognoza ANM pentru 12 – 25 februarie. Schimbări ale vremii și precipitații însemnate

Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni, intervalul 12 - 25 februarie, anunță o vreme schimbătoare și precipitații însemnate.
12.02.2024 | 13:46
Prognoza ANM pentru 12  25 februarie Schimbari ale vremii si precipitatii insemnate
Prognoza ANM pentru 12 - 25 februarie. Vreme schimbătoare în finalul iernii. Se anunță precipitații însemnate. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis, luni, prognoza pentru intervalul 12 – 25 februarie. Urmează două săptămâni cu schimbări ale vremii și precipitații însemnate.

Prognoza ANM pentru 12 – 25 februarie. Vreme schimbătoare în finalul iernii. Se anunță precipitații însemnate

Finalul calendaristic al iernii aduce o vreme anormală și destul de schimbătoare. Meteorologii de la ANM spun că vor urma zile cu alternanțe termice, dar și cu multe precipitații. Iată datele pentru fiecare regiune a țării.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în Banat

Această săptămână debutează cu vreme deosebit de caldă, cu maxime de 13 – 14 grade. Apoi, din 13 februarie și până în 25 februarie, vor fi variații de la o zi la alta, valorile termice diurne se vor menține peste mediile multianuale specifice acestei perioade, mediile acestora urmând a se încadra între 7 și 11 grade.

Și minimele vor scădea treptat de la o medie de 7 grade în prima noapte, până la -1 grad în jurul datei de 14 februarie. Apoi, media estimată pentru temperaturile minime va fi în jurul valorii de 0 grade. Va ploua în zilele de 12 și 13 februarie, iar cu o probabilitate în creștere și după data de 18 februarie.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru Crișana

Și în nord-vest va fi cald, luni, cu maxime de 14 -15 grade. Apoi, până pe 25 februarie, vor fi variații de la o zi la alta. Per total, maximele se mențin peste mediile multianuale specifice acestei perioade, mediile acestora urmând a se încadra între 7 și 10 grade.

Nopțile devin și ele tot mai reci. Minimele vor avea o tendință de scădere treptată de la o medie de 7 grade în prima noapte, până la -2 grade în jurul datei de 14 februarie. Ulterior acestei date, media estimată pentru temperaturile minime va fi în jurul valorii de 0 grade, cu posibile valori mai ridicate spre finalul intervalului de anticipație. Vor fi precipitații în 12 și 13 februarie, apoi cu o probabilitate în creștere și după data de 18 februarie.

ADVERTISEMENT

Ploi abundente în Ardeal

După o zi de luni de primăvară autentică, de marți se va răci din 13 februarie. Cu toate acestea, maximele estimate se vor situa în continuare ușor peste normalul climatologic, respectiv o medie a acestora, ce va fi cuprinsă între 5 și 8 grade.

De la mijlocul lunii, temperaturile minime vor fi negative, cu o medie regională ce va oscila între -5 și -2 grade. Vor cădea precipitații importante, în special în perioada 12 – 14 februarie. Șanse de ploi sunt și în a doua săptămână de prognoză, mai ales în jurul datei de 21 februarie.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru Maramureș

În nord, vor fi temperaturi maxime de 14…15 grade, luni. De marți, se va răci ușor, însă temperaturile maxime estimate se vor situa în continuare ușor peste normalul climatologic, respectiv o medie a acestora, ce va fi cuprinsă între 5 și 8 grade. Primele 2 nopți din interval vor fi calde și în această regiune, cu valori minime de 4…6 grade.

Din 15 februarie, temperaturile minime vor fi în general negative, cu o medie regională ce va oscila între -4 și 0 grade. Vor cădea precipitații în perioada 12 – 14 februarie. Sunt posibile și cantități de apă însemnate. Precipitații sunt posibile și în zilele de 21 și 25 februarie.

Vremea în zona Moldovei

Și în zona de est, vremea va intra într-un proces de răcire. După maxime de 15…17 grade, de marți încolo se va ajunge la 2…4 grade. Apoi, din 18 februarie, vor fi mici variații de la o zi la alta, astfel că până la sfârșitul celei de-a doua săptămână de prognoză maximele se vor situa în general între 5 și 7 grade.

În intervalul 12 – 14 februarie, minimele vor fi cuprinse între 2 și 6 grade, apoi vor deveni preponderent negative, cele mai scăzute valori, în jurul a -4 grade, fiind posibile în jurul datei de 17 februarie. Temporar vor fi precipitații în perioada 12 – 16 februarie. Precipitații sunt posibile și în a doua săptămână de prognoză.

Prognoza ANM pentru Dobrogea

La malul mării și în zona Dobrogei, vremea va fi deosebit de caldă pentru luna februarie. Luni și marți, vor fi temperaturi maxime de 14…16 grade. Apoi se va răci treptat și se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 3…5 grade în perioada 16 – 18 februarie.

Din nou, din 19 februarie, se estimează o creștere a temperaturilor maxime, spre valori medii de 7…8 grade, posibil până spre 10…12 grade la finalul intervalului. Evoluția va fi comparabilă și în regimul nocturn al temperaturilor, respectiv o scădere treptată de la 6…7 grade în prima noapte, până la -2…0 grade în perioada 17 – 19 februarie, apoi o creștere ușoară până la 2…4 grade. Temporar vor fi precipitații în perioada 12 – 16 februarie. În restul intervalului probabilitatea de apariție a acestora va fi mai redusă.

Vremea în Muntenia

Se va schimba vremea și în sud. Dacă luni, media regională a temperaturilor maxime va fi de 15 grade, valoare cu mult peste normalul climatologic al datei, ulterior, până pe 18 februarie, tendința va fi de răcire de la o zi la alta, până la valori de 6…8 grade.

A doua săptămână aduce temperaturi ușor mai ridicate, spre o medie a valorilor maxime ce ar putea atinge 10…11 grade. Evoluția va fi comparabilă și în regimul nocturn al temperaturilor, respectiv o scădere treptată de la 4…5 grade în primele două nopți, până la -3…-1 grad în perioada 17 – 20 februarie, apoi o creștere ușoară până la 1…2 grade. Va ploua mult între 12 – 16 februarie. În restul intervalului probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai redusă.

Prognoza ANM în Oltenia

Primăvara timpurie e pe final în Oltenia. Doar luni se mai anunță 14 grade, valoare cu mult peste normalul climatologic al datei. De marți, tendința va fi de răcire de la o zi la alta, până la valori de 7…8 grade.

Apoi, pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate temperaturi ușor mai ridicate, spre o medie a valorilor maxime ce ar putea atinge 10…11 grade. Primele 2 nopți din interval vor fi calde pentru această dată, cu valori minime pozitive, cuprinse între 3 și 5 grade.

După mijlocul lunii, temperaturile minime vor fi preponderent negative, cu o medie regională ce va oscila între -2 și 1 grad. Temporar vor fi precipitații în perioada 12 – 14 februarie. Izolat în zona de deal se pot acumula cantități de apă însemnate. Precipitații sunt posibile și în a doua săptămână de prognoză.

Revin ninsorile la munte

Din 13 februarie revine iarna în forță la munte. Valorile termice maxime se vor situa în general între -2 și 2 grade. La rândul lor, și minimele vor avea o tendință de scădere treptată de la o medie de 0 grade în prima noapte, până la -8 grade în jurul datei de 15 februarie.

Vor cădea și ninsori sau lapovițe, în special în perioada 12 – 16 februarie. Pe alocuri se vor acumula cantități de apă însemnate. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată și în a doua săptămână de prognoză, anunță ANM.

ADVERTISEMENT
Tags:
Adrian Cristea, la momentul adevărului » Ce regret imens are după despărțirea de...
Adrian Cristea, la momentul adevărului » Ce regret imens are după despărțirea de femeia care a spus: „L-am luat pe Adi care era nimeni, nimic”
S-a despărțit de fostul atacant al României, iar acum și-a refăcut viața în...
S-a despărțit de fostul atacant al României, iar acum și-a refăcut viața în Dubai
Explozii puternice în portul Feodosia. Rusia afirmă că Ucraina a atacat Crimeea cu...
Explozii puternice în portul Feodosia. Rusia afirmă că Ucraina a atacat Crimeea cu 38 de drone
Divorț cu scandal! Soția îl amenință, după ce fotbalistul nu i-a mai dat...
Divorț cu scandal! Soția îl amenință, după ce fotbalistul nu i-a mai dat bani ca să-și cumpere apartament
Un nou serviciu de streaming intră în România
Un nou serviciu de streaming intră în România
Factură de infarct pentru o familie dintr-un sat din Hunedoara. Le-a fost tăiat...
Factură de infarct pentru o familie dintr-un sat din Hunedoara. Le-a fost tăiat curentul, iar acum copiii îşi fac temele la lampă
Există o secvenţă tipică în atacurile Rusiei: principalul obiectiv care trebuie apărat în...
Există o secvenţă tipică în atacurile Rusiei: principalul obiectiv care trebuie apărat în cazul unei invazii ruseşti | VIDEO
Șofer drogat la volanul unui bolid de 260.000 de euro, prins pe străzile...
Șofer drogat la volanul unui bolid de 260.000 de euro, prins pe străzile din Arad. Mașina avea numere false
Incredibil ce a apărut la mormântul Mioarei Roman la 9 zile după deces!...
Incredibil ce a apărut la mormântul Mioarei Roman la 9 zile după deces! Oana Roman a rămas uimită...
Un cunoscut oraș din România, la sapă de lemn. Nimic nu-l mai salvează
Un cunoscut oraș din România, la sapă de lemn. Nimic nu-l mai salvează
Cristina Șișcanu s-a filmat în duș și a pus imaginile pe internet! Pozele...
Cristina Șișcanu s-a filmat în duș și a pus imaginile pe internet! Pozele au stârnit discuții aprinse! FOTO
Se întoarce iarna în București. Meteorologii au actualizat prognoza pentru martie 2024
Se întoarce iarna în București. Meteorologii au actualizat prognoza pentru martie 2024
REPORTAJ. Dezastru ecologic finanțat cu 64 de milioane €, bani europeni, în județul...
REPORTAJ. Dezastru ecologic finanțat cu 64 de milioane €, bani europeni, în județul Suceava: un sat depopulat și un munte pierdut
Povestea șocantă din viața unui mare actor român. A vrut să-și ucidă mama...
Povestea șocantă din viața unui mare actor român. A vrut să-și ucidă mama pentru că i-a otrăvit soția