News

Prognoza ANM pentru 12 decembrie 2022 – 9 ianuarie 2023. Sunt șanse să avem zăpadă de Crăciun și Revelion

Specialiștii ANM au emis prognoza pentru intervalul 12 decembrie 2022 - 9 ianuarie 2023. Există șanse să avem zăpadă de Crăciun și Revelion.
09.12.2022 | 15:59
Prognoza ANM pentru 12 decembrie 2022  9 ianuarie 2023 Sunt sanse sa avem zapada de Craciun si Revelion
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni, interval în care vom petrece Crăciunul și Revelionul.

Sunt șanse să avem zăpadă Crăciun și Revelion. Prognoza ANM pentru 12 decembrie 2022 – 9 ianuarie 2023

Conform celor mai noi date postate pe site-ul ANM, șansele de a avea un Crăciun alb cresc considerabil în comparație cu prognoza precedentă.

ADVERTISEMENT

Meteorologii spun că, de sărbătorile din finalul lui decembrie, precum și de Revelion, temperaturile vor fi în general normale pentru data din calendar.

În plus, regimul de precipitații va fi unul similar, chiar excedentar în unele zone. Asta înseamnă că și românii din zonele mai joase de relief ar putea vedea fulgi de zăpadă. Iată, mai jos, prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în săptămâna 12 – 19 decembrie 2022

În continuare, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice. În restul țării vor fi valori în general apropiate de cele normale.

Se așteaptă precipitații importante. ANM spune că regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, în special în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali

ADVERTISEMENT

Prognoza pentru 19 – 26 decembrie 2022. Șanse să ningă de Crăciun

În urmă cu o săptămână, meteorologii spuneau că, în perioada Crăciunului, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor.

Acum, ANM anunță că temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval doar în zonele montane. În celelalte regiuni, temperaturile vor fi în general apropiate de cele specifice.

ADVERTISEMENT

Se așteaptă precipitații ușor excedentare în jumătatea nord-vestică a țării. Va ninge sau va ploua și în restul țării, dar aici cantitățile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Temperaturi normale de Revelion. Vremea în săptămâna 26 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023

Finalul de 2022 și debutul lui 2023 vin cu temperaturile medii care se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toată țara.

Și regimul de precipitații va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Boboteaza aduce valori specifice lunii lui gerar. Prognoza în săptămâna 2 – 9 ianuarie 2023

În perioada sărbătorii de Bobotează, mediile de temperatură vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

De asemenea, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

ADVERTISEMENT
Tags: