News

Prognoza ANM pentru 12 iulie – 9 august. Surprize neplăcute în următoarele săptămâni. Zonele cu ploi abundente

Meteorologii de la ANM au emis, vineri, prognoza pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 12 iulie - 9 august.
09.07.2021 | 16:24
Prognoza ANM pentru 12 iulie  9 august Surprize neplacute in urmatoarele saptamani Zonele cu ploi abundente
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat, vineri, cum va evolua vremea în România în următoarele patru săptămâni.

Conform specialiștilor, peisajul meteorologic va fi unul variat. Ne vom confrunta atât cu valori specifice sezonului cald, dar și cu ploi abundente.

ADVERTISEMENT

În unele zone din țară, în fiecare din cele patru săptămâni de estimare, ANM anunță cantități excedentare de precipitații.

Prognoza ANM pentru 12 iulie – 9 august. Caniculă și ploi abundente în următoarele săptămâni

Meteorologii informează că în următoarele patru săptămâni temperaturile vor fi în creștere în aproape toată țara.

ADVERTISEMENT

La fel ca până în prezent, zilele cu instabilitate vor merge în paralel cu cele în care valorile maxime vor fi ridicate. Conform ANM, este posibil să apară cantități mari de apă în special în regiunile vestice și montane.

Prognoza pentru săptămâna 12 – 19 iulie

De luni, 12 iulie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări. În același interval de timp, vor cădea precipitații peste norma perioadei, în special în vest, sud-vest și la munte, susțin specialiștii.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în perioada 19 – 26 iulie

Temperaturile medii ale aerului vor fi normale pentru acest interval, în toate regiunile. În ceea ce privește capitolul precipitaților, ANM anunță că vom avea cantități de apă excedentare în toate zonele, dar mai ales la munte.

Prognoza ANM pentru săptămâna 26 iulie – 2 august

Luna august debutează cu vreme caldă. Temperatura medie a aerului va avea valori normale în toată țara.

ADVERTISEMENT

Regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în cele nordice și nord-vestice, iar în restul teritoriului va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 2 – 9 august

În a doua săptămână a lunii viitoare, mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi local excedentare în vest, nord-vest și centru, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Specialiștii atrag atenția că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate.

ADVERTISEMENT