News

Prognoza ANM pentru 13 martie – 10 aprilie. Surprize mari ale vremii în săptămânile viitoare

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru intervalul 13 martie – 10 aprilie. Vremea ne rezervă mari surprize în următoarele săptămâni.
10.03.2023 | 14:28
Prognoza ANM pentru 13 martie  10 aprilie Surprize mari ale vremii in saptamanile viitoare
ANM anunță vreme mai caldă decât în mod obișnuit în următoarele săptămâni. Prognoza pentru 13 martie – 10 aprilie. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În weekendul 11 – 12 martie 2023, vremea vine cu surprize extrem de neplăcute. În multe zone din țară va ploua, vor cădea precipitații mixte (lapoviță și ninsoare) și chiar va fi viscol. Episodul acesta nu va dura mult, pentru că, din 13 martie, urmează o schimbare radicală sub aspect meteorologic.

ANM anunță vreme mai caldă decât în mod obișnuit în următoarele săptămâni. Prognoza pentru 13 martie – 10 aprilie

Conform buletinului ANM emis pentru intervalul 13 martie – 10 aprilie, încă de luni, vremea din România intră într-un proces de încălzire accentuată. Meteorologii prognozează temperaturi mai ridicate decât specificul perioadei.

ADVERTISEMENT

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie estimează că temperaturile vor rămâne mai ridicate decât ar fi normal în această perioadă a anului, până la începutul lunii aprilie. Atunci, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice.

În privința ploilor, acestea vor lua o pauză în intervalul 13 – 20 martie, atunci când vor fi deficitare. Apoi, cantitățile prognozate se vor situa în limitele normale pentru data din calendar.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru săptămâna 13 – 20 martie 2023

Duminică, 12 martie, episodul de iarnă va lua sfârșit în țara noastră. De luni, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în toate regiunile. O abatere termică pozitivă mai accentuată va fi semnalată în zonele nord-estice.

Vineri, sâmbătă și duminică, în toată țara vor cădea precipitații abundente sub toate formale. Apoi, de luni, regimul pluviometric prognozat de ANM va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în săptămâna 20 – 27 martie 2023

Vremea va continuă să fie caldă și după 20 martie. Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Ploile așteptate vor cădea în cantități apropiate de cele normale pentru acest interval, în toată țara.

Vreme caldă în finalul primei luni de primăvară. Prognoza în săptămâna 27 martie – 3 aprilie 2023

Luna martie se încheie așa cum a început, cu vreme caldă. ANM anunță că temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări. Regimul de precipitații va fi uşor excedentar în zonele montane, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

ADVERTISEMENT

Săptămâna 3 – 10 aprilie 2023

Debut normal de lună aprilie sub toate aspectele. Mediile de temperatură se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Meteorologii mai spun că regimul pluviometric va fi apropiat de ce normale pentru acest interval, în toate regiunile țării.

ADVERTISEMENT
Tags: