News

Prognoza ANM pentru 14 – 15 mai. Weekend cu vreme ploioasă și temperaturi modeste

14.05.2021 | 08:11
Prognoza ANM pentru 14  15 mai Weekend cu vreme ploioasa si temperaturi modeste
ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru perioada 14 – 15 mai indică faptul că vom avea un start de weekend dominat de vreme ploioasă și temperaturi modeste.

Precipitațiile înregistrate în următoarele zile vor fi, local, însemnate, până la 25-25 l/mp. De asemenea, nu vor lipsi din peisaj manifestările violente specifice sezonului cald: vijelii, ploi torențiale și grindină.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru 14 – 15 mai

Vineri, vremea va fi instabilă și răcoroasă în jumătatea de nord a țării, cu înnorări temporar accentuate, averse și local descărcări electrice.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense după-amiaza și seara, iar pe alocuri se vor înregistra cantități de apă de 15…20 l/mp și punctiform peste 25…35 l/mp, dar izolat și grindină.

ADVERTISEMENT

În restul țării, valorile termice se vor situa în jurul celor normale, cerul va fi variabil și doar izolat și trecător va ploua slab. Vântul va avea intensificări locale la munte, îndeosebi pe creste, în prima parte a zilei și în vest, centru, sud și sud-est, dar de scurtă durată și în timpul ploilor.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 și 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 14 grade. Îndeosebi, noaptea, pe spații mici va fi ceață.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea sâmbătă în țară

Față de ziua de vineri, sâmbătă vremea se va încălzi, însă va deveni treptat în general instabilă. În cursul zilei cerul va fi variabil și doar pe arii restrânse va ploua în general slab cantitativ, mai ales în zona montană și în extremitatea de sud a țării.

Apoi, din orele serii înnorările se vor accentua temporar și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în regiunile sudice, local în cele vestice și centrale și izolat în rest. Ploile vor avea și caracter torențial și vor fi condiții de grindină.

ADVERTISEMENT

Valorile termice se vor încadra între 19 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 14 grade. Izolat, mai ales dimineața, se va semnala ceață.

Prognoza ANM pentru București

Vineri, vremea va fi în general frumoasă și normală sub aspect termic în Bucureti. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 40…50 km/h, la începutul zilei, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 9…12 grade, potrivit datelor ANM furnizate România TV.

De sâmbătă se schimbă puțin foaia. Cerul, variabil în prima parte a zilei, se va acoperi de nori în orele serii și pe parcursul nopții. Vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 12…13 grade.

Vești nu foarte bune pentru bucureșteni nici duminică. Vremea se păstrează răcoroasă și va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate îndeosebi după-amiaza se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 20…22 de grade, iar cea minimă de 9…11 grade.

ADVERTISEMENT