News
notix pixel id

Prognoza ANM pentru 14 iunie – 12 iulie. Când se încălzește semnificativ vremea în țara noastră

Meteorologii de la ANM au emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni, perioada 14 iunie - 12 iulie.
11.06.2021 | 11:31
Prognoza ANM pentru 14 iunie – 12 iulie. Când se încălzește semnificativ vremea în țara noastră
Prognoza meteo pentru perioada 21 - 23 iunie. Unde vor fi temperaturi de 32 de grade. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 14 iunie – 12 iulie.

Din datele furnizate de specialiști, reiese că vremea se menține instabilă și ușor răcoroasă în săptămâna care urmează. Apoi, temperaturile încep să crească, iar luna iulie aduce vreme destul de caldă.

Prognoza ANM pentru 14 iunie – 12 iulie. Când se încălzește vremea

Din datele oferite de ANM, aflăm că vremea va intra treptat într-un proces de revenire la normal. Asta înseamnă că vara și-ar putea reintra în drepturi odată cu startul celei mai călduroase luni de vară.

ADVERTISEMENT

La capitolul precipitații, vorbim de ploi excedentare în prima săptămână de prognoză. Ulterior, vom avea parte de cantități în normalul datei din calendar.

Prognoza pentru săptămâna 14 iunie – 21 iunie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în jumătatea estică a țării, dar mai ales în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în extremitatea de vest a teritoriului.

ADVERTISEMENT

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea estică a țării, iar în rest va fi în general deficitar.

Vremea în intervalul 21 iunie – 28 iunie

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile vestice.

ADVERTISEMENT

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Cum debutează ”Luna lui cuptor”. Prognoza în săptămâna 28 iunie – 5 iulie

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în regiunile vestice, iar în rest se vor situa în jurul celor specifce pentru această săptămână.

ADVERTISEMENT

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Vreme caldă în perioada 5 iulie – 12 iulie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade, în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în extremitatea
de vest a teritoriului.

ADVERTISEMENT

Cantitățile de precipitații, estimate pentru această săptămână, vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui deficit local, în regiunile nordice.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri