News

Prognoza ANM pentru 14 iunie – 12 iulie. Când se încălzește semnificativ vremea în țara noastră

Meteorologii de la ANM au emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni, perioada 14 iunie - 12 iulie.
11.06.2021 | 11:31
Prognoza ANM pentru 14 iunie  12 iulie Cand se incalzeste semnificativ vremea in tara noastra
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 14 iunie – 12 iulie.

Din datele furnizate de specialiști, reiese că vremea se menține instabilă și ușor răcoroasă în săptămâna care urmează. Apoi, temperaturile încep să crească, iar luna iulie aduce vreme destul de caldă.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru 14 iunie – 12 iulie. Când se încălzește vremea

Din datele oferite de ANM, aflăm că vremea va intra treptat într-un proces de revenire la normal. Asta înseamnă că vara și-ar putea reintra în drepturi odată cu startul celei mai călduroase luni de vară.

La capitolul precipitații, vorbim de ploi excedentare în prima săptămână de prognoză. Ulterior, vom avea parte de cantități în normalul datei din calendar.

ADVERTISEMENT

Prognoza pentru săptămâna 14 iunie – 21 iunie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în jumătatea estică a țării, dar mai ales în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în extremitatea de vest a teritoriului.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea estică a țării, iar în rest va fi în general deficitar.

ADVERTISEMENT

Vremea în intervalul 21 iunie – 28 iunie

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile vestice.

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

ADVERTISEMENT

Cum debutează ”Luna lui cuptor”. Prognoza în săptămâna 28 iunie – 5 iulie

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în regiunile vestice, iar în rest se vor situa în jurul celor specifce pentru această săptămână.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Vreme caldă în perioada 5 iulie – 12 iulie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade, în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în extremitatea
de vest a teritoriului.

Cantitățile de precipitații, estimate pentru această săptămână, vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui deficit local, în regiunile nordice.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

ADVERTISEMENT