News

Prognoza ANM pentru 15 – 28 februarie. Ce urmează după perioada de ger

15.02.2021 | 12:30
Prognoza ANM pentru 15  28 februarie Ce urmeaza dupa perioada de ger
ADVERTISEMENT

Prognoza pentru 15 – 28 februarie. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis estimarea pentru următoarele două săptămâni, interval care cuprinde exact ultimele zile din luna februarie, cea care are 28 de zile în acest an.

După perioada de ger cumplit, țara noastră va intra într-o zonă ceva mai blândă din punct de vedere termic. Chiar dacă primăvara e departe, vor fi zone în care maximele pot atinge 10-14 grade.

ADVERTISEMENT

În ultimele două săptămâni din februarie nu vor lipsi nici precipitațiile, însă acestea se anunță destul de slabe din punct de vedere cantitativ.

Prognoza ANM pentru 15 – 28 februarie. Urmează două săptămâni cu schimbări importante

Potrivit ANM, în următoarea perioadă va urma o ușoară încălzire la nivelul întregii țări, apoi temperaturile vor fi cele apropiate de normalul perioadei, iar probabilitatea precipitațiilor crește de miercuri.

ADVERTISEMENT

Prognoza pentru Banat

În primele două zile ale intervalului, vremea va fi rece, cu temperaturi scăzute mai ales noaptea, dar apoi se va încălzi. Astfel, în intervalul 17-21 februarie, valorile termice se vor situa în jurul celor cele normale pentru această perioadă din an, cu maxime, în medie, de 7…9 grade și minime, în medie, de -2…0 grade.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, vremea se va menține apropiată de mediile climatologice ale sfârșitului de februarie, iar temperatura aerului nu va avea variații însemnate de la o zi la alta; în aceste condiții, media temperaturilor maxime se va situa între 9 și 12 grade și media minimelor va fi cuprinsă între -2 și 1 grad.

ADVERTISEMENT

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 17 – 21 februarie și în a doua parte a celei de-a doua săptămâni.

Cum va fi vremea în Crișana

În primele două zile ale intervalului, vremea va fi rece, cu temperaturi scăzute mai ales noaptea, dar apoi se va încălzi. Astfel, în intervalul 17-21 februarie, valorile termice se vor situa în jurul celor cele normale pentru această perioadă din an, cu maxime, în medie, de 6…8 grade și minime, în medie, de -2…-1 grad.

ADVERTISEMENT

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, vremea se va menține apropiată de mediile climatologice ale sfârșitului de februarie, iar temperatura aerului nu va avea variații însemnate de la o zi la alta; în aceste condiții, media temperaturilor maxime se va situa între 8 și 11 grade și media minimelor va fi cuprinsă între -3 și 0 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 17 – 21 februarie și în a doua parte a celei de-a doua săptămâni.

Cum vor fi următoarele săptămâni în Transilvania

În intervalul 15-17 februarie, vremea va fi deosebit de rece, cu temperaturi sub limita gerului mai ales noaptea. Între 18 și 21 februarie, pe fondul încălzirii vremii, media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 4 și 6 grade, iar cea a minimelor între -4 și -2 grade.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, vremea se va menține apropiată de normalul termic al sfârșitului de februarie pentru această regiune, iar temperatura aerului nu va avea variații însemnate de la o zi la alta; în aceste condiții, media temperaturilor maxime se va situa între 5 și 8 grade și media minimelor va fi cuprinsă între -6 și -3 grade.

Probabilitatea pentru precipitații în general slabe va fi ridicată aproape în fiecare zi a perioadei celor două săptămâni.

Vremea din Maramureș

În intervalul 15-17 februarie, vremea va fi deosebit de rece mai ales noaptea, când temperaturile minime vor fi, în medie, între -12 și -8 grade. Între 18 și 21 februarie, pe fondul încălzirii vremii, media temperaturilor maxime se va situa între 3 și 6 grade, iar cea a minimelor, între -5 și -2 grade.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, vremea se va menține apropiată de normalul termic al sfârșitului de februarie pentru această regiune, iar temperatura aerului nu va avea variații însemnate de la o zi la alta; în aceste condiții, media temperaturilor maxime se va încadra între 6 și 8 grade și media minimelor va fi cuprinsă între -4 și -2 grade.

Probabilitatea pentru precipitații în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 17 – 21 februarie și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

Cum se anunță vremea în Moldova

Prima săptămână va fi caracterizată în mare parte de o vreme deosebit de rece, cu variații ale temperaturii aerului de la o zi la alta, astfel maximele vor fi cuprinse în medie între -2 și 2 grade, iar media minimelor se va situa între -12 și -4 grade, cu cele mai scăzute valori în nopțile de 16, 17, 19 și 20 februarie, când local va fi ger.

Cea de a doua săptămână va debuta cu temperaturi în creștere, medii ale maximelor de 6…8 grade și ale minimelor de -2…0 grade, dar din 24 februarie se va răci din nou, astfel media valorilor diurne se va situa în jurul a 4 grade, iar cea a celor nocturne va fi de -6….-4 grade.

Temporar se vor semnala precipitații slabe în cea mai mare parte a intervalului.

Prognoza pentru Dobrogea

Vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit în mare parte din prima săptămână, când vor fi oscilații ale temperaturii aerului de la o zi la alta, astfel maximele vor fi cuprinse în medie între -4 și 6 grade, iar media minimelor se va situa între -8 și -2 grade, cu cele mai scăzute valori în nopțile de 16 și 17 februarie.

Cea de a doua săptămână va debuta cu temperaturi în creștere, medii ale maximelor de 6…8 grade și ale minimelor de 0…2 grade, dar din 24 februarie se va răci din nou, astfel media valorilor diurne se va situa în jurul a 4 grade, iar cea a celor nocturne va tinde spre medii de -2 grade.

Local și temporar se vor semnala precipitații slabe în cea mai mare parte a intervalului.

Vremea în Muntenia

Prima săptămână va fi caracterizată de variații ale temperaturii aerului de la o zi la alta, astfel vom trece de la o vreme rece la una normală termic și invers, cu maxime ce vor fi cuprinse în medie între 0 și 8 grade, în timp ce media minimelor se va situa între -10 și -4 grade, cu cele mai scăzute valori în noaptea de 17 februarie, când local va fi ger.

Cea de a doua săptămână va debuta cu temperaturi în creștere, medii ale maximelor de până la 10…12 grade și ale minimelor de -2…0 grade, dar din 24 februarie se va răci din nou, astfel media valorilor diurne se va situa în jurul a 6…8 grade, iar cea a celor nocturne va tinde spre -4 grade.

Se vor semnala precipitații slabe în cea mai mare parte a intervalului, dar cu caracter temporar și doar pe arii restrânse.

Temperaturi de până la 14 grade în Oltenia

Perioada 15-21 februarie va fi caracterizată de variații ale temperaturii aerului de la o zi la alta, practic de la o vreme rece la una normală termic și invers, cu maxime ce vor fi cuprinse în medie între 2 și 9 grade, în timp ce media minimelor se va situa între -8 și -2 grade, cu cele mai scăzute valori în nopțile de 16 și 17 februarie.

Cea de a doua săptămână va debuta cu o încălzire semnificativă a vremii, medii ale maximelor de până la 12…14 grade și ale minimelor în jurul a 0 grade, dar din 25 februarie se va răci ușor, astfel media valorilor diurne va tinde spre 8…10 grade, iar cea a celor nocturne spre -2 grade.

Se vor semnala precipitații slabe, cu caracter temporar și doar pe arii restrânse, în special în perioada 17-21 și 24-28 februarie.

Cum e vremea la munte în perioada 15 – 28 februarie

În primele două zile ale intervalului, vremea la munte va fi deosebit de rece, cu temperaturi diurne în medie de -10…-8 grade și cu nopți geroase, valori nocturne medii de -16…-14 grade.

Apoi, până la sfârșitul primei săptămâni se va încălzi semnificativ, astfel media maximelor va tinde spre 0 grade, iar cea a minimelor spre -6 grade. Cea de a doua săptămână va debuta cu temperaturi apropiate de normalul perioadei, maxime medii de până la 2…4 grade și minime în medie de -4…-2 grade, dar din 25 februarie se va răci ușor, astfel media valorilor diurne va tinde spre 0 grade, iar cea a celor nocturne spre -6 grade.

Temporar se vor semnala precipitații, în general slabe cantitativ, în cea mai mare parte a intervalului.

ADVERTISEMENT