News

Prognoza ANM pentru 17-30 ianuarie. Vremea rămâne rece în mare parte din țară

Meteorologii ANM au emis o informare asupra evoluțiilor meteorologice pentru următoarele două săptămâni, 17-30 ianuarie 2022. Vremea se menține rece și chiar geroasă în anumite zone.
17.01.2022 | 16:13
Prognoza ANM pentru 1730 ianuarie Vremea ramane rece in mare parte din tara
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni, 17 ianuarie, o prognoză despre evoluția vremii și a precipitațiilor în următoarele două săptămâni.

În toate regiunile României sunt prognozate diferențe de temperatură, cu precizarea că în județele din sudul țării acestea urmează să depășească valorile medii pentru această perioadă.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea între 17 și 30 ianuarie?

Datele oferite de către specialiștii ANM indică faptul că în intervalul 17-30 ianuarie vremea va continua să fie rece în mare parte din țară. Excepție va face sudul țării, în aceste județe vor fi înregistrate diferențe termice semnificative și temperaturii mai mari în comparație cu media perioadei.

În sudul țării, nu sunt prognozate precipitații. Cu toate acestea, în primele zile ale intervalului acoperit de către datele meteorologilor sunt așteptate averse în restul regiunilor și la munte.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru Banat

Meteorologii explică faptul că în vestul țării vor fi înregistrate alternanțe termice, cu toate acestea, vremea va continua să fie rece pentru această perioadă, mai ales dimineața și noapte.

Temperaturile maxime se vor plasa între 0 și 4 grade Celsius, iar cele minime vor coborî în intervalul -7 și -4 grade Celsius. După 23 ianuarie ar trebui să aibă loc o creștere a temperaturilor din timpul zilei, cu valori maxime de 4-6 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Sunt așteptate precipitații la începutul celor două săptămâni pentru care a fost emisă prognoza. De asemenea, sunt așteptate averse pe 20 și 21, dar și după 27 ianuarie.

Prognoza ANM în Crișana

În Crișana temperaturilor vor fi sub mediile pentru această perioadă a anului în intervalul 17-23 ianuarie, iar temperaturile vor atinge maxime între -1 și -3 grade Celsius, iar valorile minime se vor plasa între -8 și -4 grade. În ultima parte a lunii vremea se va încadra în limitele obișnuite.

ADVERTISEMENT

Prognoza indică precipitații în prima parte a intervalului, dar acestea vor fi temporare. De asemenea, sunt așteptate precipitații între 20-21 și după 27 ianuarie.

Prognoza ANM pentru Transilvania

Datele analizate de către meteorologi indică faptul că între 17 și 30 ianuarie vremea va continua să fie rece în Transilvania și chiar geroasă în anumite areale. Temperaturile vor fi scăzute, cu maxime între -3 și -2, la care se adaugă minime cuprinse între -11 și 6 grade.

În ultima săptămână a anului, 24-30 ianuarie, este așteptată o stabilizarea a temperaturilor, în jurul mediei multianuale.

Sunt așteptate precipitații la începutul celor două săptămâni. La fel ca în cazul Crișanei și Banatului, precipitațiile sunt așteptate între 20-21 și după 27 ianuarie.

Prognoza ANM pentru Maramureș

Meteorologii explică faptul că până pe 23 ianuarie, vremea va continua să fie mai rece decât media pentru această perioadă, urmând să fie înregistrate minime între -10 și -5 grade, respectiv maxime între -3 și -1 grade Celsius.

În ceea ce privește precipitațiile, acestea sunt așteptate în cea de a doua parte a intervalului 17-30 ianuarie.

Prognoza ANM pentru Moldova

Primele zile din intervalul 17-30 ianuarie vor fi caracterizate de o alternanță termică în care maximele se vor încadra între 5-6 grade Celsius. În restul perioadei, temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 2 grade Celsius.

În cele două săptămâni acoperite de către buletinul informativ precipitațiile vor fi slab cantitative. În plus, vor fi șanse mari de averse pentru toată perioada.

Prognoza ANM pentru Dobrogea

În intervalul 17-30 ianuarie va avea loc o alternanță termică, iar temperaturile vor atinge maxime de 6-7 grade, iar minimele se vor plasa în jurul valorii de 0 grade. După 23 ar putea avea loc o creștere a temperaturilor din timpul zilei, cu maxime de 5-6 grade.

Precipitațiile vor fi deficitare în primele zile ale intervalului. Cu toate acestea, meteorologii explică faptul că vor crește șansele de averse între 17-18 și 21-25 ianuarie.

Prognoza ANM pentru Muntenia

În prima săptămână vor fi înregistrate temperaturi mai mari decât mediile multianuale, maximele fiind înregistrate între 17 și 20 ianuarie, 6-8 grade Celsius. După 23 ianuarie, temperaturile maxime se vor plasa între 4-6 grade Celsius, iar minimele vor ajunge chiar și la -4 grade. De asemenea, meteorologii explică faptul că temperaturile vor fi deficitare.

Prognoza ANM pentru Oltenia

Între 17 și 23 ianuarie se vor înregistra temperaturi maxime de 1-8 grade Celsius, în timp ce temperaturile minime vor coborî în intervalul -7 și -2 grade Celsius. O creștere a temperaturilor este așteptată spre finalul lunii, atunci când vor fi depășite mediile pentru această perioadă, cu valori maxime de 5-6 grade Celsius și valori minime în jur de -4 grade.

Prognoza ANM pentru zonele de munte

Vremea se va menține deosebit de rece în aceste regiune, având potențialul să devină chiar geroasă dimineața și în timpul nopții. În intervalul 17-30 ianuarie maximele termice se vor plasa între -11 și -5 grade, în timp ce minimele vor oscila între -15 și -9 grade Celsius.

Precipitațiile vor fi așteptate chiar din prima zi a intervalului. De asemenea, aversele urmează să fie semnale pe 20-21 și după 27 ianuarie.

ADVERTISEMENT
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a...
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a cheltuit-o la dineul Generației de Aur
Udrea comentează cazul Coldea: Stăpânul Cătușelor iese pe ușa DNA. Sper că va...
Udrea comentează cazul Coldea: Stăpânul Cătușelor iese pe ușa DNA. Sper că va duce și la căderea lui Kovesi
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Dosarul Coldea-Dumbravă. În ce două dosare celebre ar fi intervenit foștii șefi din...
Dosarul Coldea-Dumbravă. În ce două dosare celebre ar fi intervenit foștii șefi din SRI
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La...
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La 2-3 dimineața, mi-a venit ideea. M-am băgat în ceva greu
O mai ții minte pe Lola de la Gospodar fără pereche? Uluitor cât...
O mai ții minte pe Lola de la Gospodar fără pereche? Uluitor cât de mult s-a schimbat Alexandra Mitruț, e de nerecunoscut
DECIZIE privind RECALCULAREA PENSIILOR. Ministrul Muncii a ANUNȚAT: PENSIONARII ADUC ACTELE
DECIZIE privind RECALCULAREA PENSIILOR. Ministrul Muncii a ANUNȚAT: PENSIONARII ADUC ACTELE
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Scandalul Coldea, văzut de Traian Băsescu: Un infractor pensionar
Scandalul Coldea, văzut de Traian Băsescu: Un infractor pensionar
Doliu în Generaţia de Aur la câteva ore după meciul de retragere. Anunţul...
Doliu în Generaţia de Aur la câteva ore după meciul de retragere. Anunţul trist, în urmă cu puţin timp
„S-a ținut Poliția după mine, cu girofar”. Miodrag Belodedici a rămas fără permisul...
„S-a ținut Poliția după mine, cu girofar”. Miodrag Belodedici a rămas fără permisul auto după meciul Generației de Aur
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe...
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe mama acestor Sterpi la Măruță. A crescut niște animale”