News
notix pixel id

Prognoza ANM pentru 17 ianuarie – 14 februarie 2022. Vreme rece în debutul lunii viitoare

Specialiștii de la ANM au emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 17 ianuarie - 14 februarie. Estimările meteorologilor anunță un debut rece al ultimei luni de iarnă.
14.01.2022 | 23:20
Prognoza ANM pentru 17 ianuarie - 14 februarie 2022. Vreme rece în debutul lunii viitoare
ANM a emis prognoza pentru intervalul 17 ianuarie - 14 februarie 2022. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității estimarea evoluției vremii pentru următoarea lună, mai exact perioada 17 ianuarie – 14 februarie.

Conform datelor din prognoză, vremea va fi mai apropiată de data din calendar decât până acum. Astfel, se anunță în general precipitații în media perioadei, iar valorile termice vor fi specifice sezonului rece în primele două săptămâni de prognoză.

ANM a emis prognoza pentru intervalul 17 ianuarie – 14 februarie 2022

În ceea ce privește primele două săptămâni ale ultimei luni de iarnă, încadrate în această prognoză, acestea vor fi mai reci decât normalul perioadei.

ADVERTISEMENT

Precipitațiile care se anunță vor fi ușor deficitare în unele regiuni, cum ar fi cele vestice și nord-vestice. În rest, regimul pluviometric va fi unul normal.

Cum va fi vremea în săptămâna 17 ianuarie – 24 ianuarie 2022

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice și estice, dar fi ușor mai coborâte la munte, iar în rest se vor situa în jurul celor normale
pentru acest interval.

ADVERTISEMENT

La capitolul precipitații, vorbim de un regim pluviometric care va fi deficitar în regiunile extracarpatice și în extremitatea de vest a țării, dar și în general excedentar la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă

Prognoza ANM pentru săptămâna 24 ianuarie – 31 ianuarie 2022

Valorile termice medii se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acestă perioadă, posibil ușor mai ridicate, local, în regiunile extracarpatice, dar și ușor mai coborâte în zonele montane.

ADVERTISEMENT

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Evoluția vremii în săptămâna 31 ianuarie – 7 februarie 2022

În debutul lunii februarie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

ADVERTISEMENT

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în majoritatea regiunilor.

Prognoza meteo pentru săptămâna 7 februarie – 14 februarie 2022

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai coborâte local.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință deficitară în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

ADVERTISEMENT

”Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016”, anunță ANM.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri