News

Prognoza ANM pentru 19 septembrie – 2 octombrie 2022. Vremea se răcește considerabil

Administratia Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni, pentru perioada 19 septembrie - 2 octombrie 2022.
19.09.2022 | 17:52
Prognoza ANM pentru 19 septembrie  2 octombrie 2022 Vremea se raceste considerabil
Prognoză meteo pe 2 săptămâni, până în 2 octombrie. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

ANM a actualizat starea vremii pentru un interval de 14 zile, vizate fiind toate regiunile țării. În majoritatea zonelor din România vremea va fi ”deosebit de rece”.

Vremea se răcește brusc în toată țara

În unele zone din România vor fi înregistrate chiar temperaturi minime de 3-4 grade, care aduc aminte mai degrabă de iarnă decât de toamnă.

ADVERTISEMENT

Vremea în Banat

În prima săptămână a intervalului menționat, vremea va fi ”deosebit de rece” potrivit meteorologilor. Dacă media temperaturilor maxime se va situa între 16 și 18 grade, minimele vor fi de 4-7 grade Celsius. După 25 septembrie temperaturile vor crește cu aproximativ 5 grade, anunță ANM.

”Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată între 19 și 22 septembrie, precum și între 26 septembrie și 2 octombrie”, transmit meteorologii.

ADVERTISEMENT

Vremea în Crișana

În prima parte a intervalului vremea va fi, la fel ca în Banat, ”deosebite de rece”, cu temperaturi mxime de 15-17 grade și minime de 4-7 grade. Vremea se va încălzi spre început de octombrie cu aproximativ 4 grade, după care nu vor mai exista oscilații semnificative.

”Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată între 19 și 23 septembrie, precum și între 26 septembrie și 2 octombrie”, completează reprezentanții ANM.

ADVERTISEMENT

Vremea în Transilvania

Vremea în Transilvania va fi friguroasă până în 24 septembrie, astfel că temperaturile se vor menține mult ”sub cele specifice perioadei” și se vor situa între maxime de 13-15 grade și minime de 3-5 grade. Temperatura va crește cu aproximativ 5 grade spre finele lunii septembrie. Așadar, temperaturile minime vor fi de aproximativ 9-14 grade Celsius spre începutul lunii octombrie.

”Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată între 19 și 23 septembrie, precum și între 26 septembrie și 2 octombrie”, au punctat meteorologii.

ADVERTISEMENT

Vremea în Maramureș

Vremea rămâne și aici deosebit de rece până spre finele lunii septembrie, cu temperaturi maxime de 13-16 grade celsius și minime de 4-6 grade Celsius. După 25 septembrie aceste temperaturi vor crește în medie cu 4 grade, după care nu vor mai avea loc variații semnificative.

”Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată între 19 și 22 septembrie, precum și între 26 septembrie și 2 octombrie”, au adăugat reprezentanții ANM.

Vremea în Moldova

Temperaturile vor fi scăzute, mult sub o medie specifică acestei perioade, cel puțin până în 24 septembrie. Temperaturile maxime se vor situa între 13 și 17 grade Celsius, în timp ce minimele înregistrate vor fi de 5-8 grade Celsius. Vremea se va încălzi spre finele lunii septembrie, după data de 27, când temperaturile maxime vor atinge 22 de grade, iar minimele vor fi în jur de 10 grade Celsius.

”Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată între 19 și 23 septembrie, precum și după data de 26 septembrie”, mai este precizat în prognoză.

Vremea în Dobrogea

Până în 24 septembrie 2022, temperaturile vor fi scăzute și se vor menține sub o medie specifică acestei perioade. Vor fi înregistrate, așadar, temperaturi între 13 și 15 grade Celsius, maxime, precum 3-5 grade minime. Temperaturile vor crește cu aproximativ 5 grade spre finele lunii.

Așadar, după 26 septembrie minimele vor crește cu 6 grade, în condițiile în care regimul termic va fi relativ staționar după acastă dată.

”Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată între 19 și 23 septembrie, precum și între 26 septembrie și 2 octombrie”, au adăugat experții meteorologi.

Vremea în Muntenia

În Muntenia, temperaturile maxime atinse în prima săptămână a intervalului menționat vor fi de 17-22 de grade, iar minimele de 6-9 grade. Meteorologii consideră că vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă. Ulterior, în a doua săptămână, maximele se vor situa undeva în jurul a 23-24 de grade, iar minimele vor fi de 10-12 grade.

”Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată între 19 și 23 septembrie, precum și după data de 27 septembrie”, mai este menționat în prognoza de specialitate transmisă de ANM.

Vremea în Oltenia

În prima parte a intervalului, până în 24 septembrie, media temperaturilor se va menține sub cea specifică acestei perioade, fiind înregistrate temperaturi maxime de 16-21 de grade, în timp ce minimele vor fi de 6-8 grade. Spre finele lunii temperaturile vor crește cu aoximativ 5 grade, iar între 26-28 septembrie temperaturile minime vor crește cu 6 grade.

”Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată între 19 și 22 septembrie, precum și după data de 27 septembrie”, au mai punctat reprezentanții ANM.

Vremea la munte

Vremea la munte va fi cu mult ”mai rece decât în mod normal”, în condițiile în care meteorologii anunțaseră deja posibile ninsori în zonele montane inclusiv în octombrie. Așadar, media temperaturilor va fi de 4-8 grade celsius, iar minimele vor coborî ușor sub pragul de îngheț. Vești bune spre finele lunii septembrie, când vremea se va încălzi cu 4-5 grade.

”Temporar va ploua aproape zilnic, iar în prima săptămână, la altitudini în general de peste 1600 m, trecător, se vor semnala și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare”, au concluzionat meteorologii.

ADVERTISEMENT