News

Prognoza ANM pentru 22 martie – 19 aprilie. Când se încălzește vremea

19.03.2021 | 11:07
Prognoza ANM pentru 22 martie  19 aprilie Cand se incalzeste vremea
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis vineri prognoza pentru următoarele patru săptămâni, perioada 22 martie – 19 aprilie. După prima săptămână de frig din prognoză, sunt așteptate temperaturi normale pentru perioada din calendar.

În ceea ce privește capitolul precipitațiilor, după cele excedentare din această săptămână vor urma săptămâni în care, la nivel național, vom avea de a face în general cu un deficit pluviometric.

ADVERTISEMENT

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată, transmite ANM.

Prognoza ANM pentru 22 martie – 19 aprilie. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Prima săptămână a intervalului de prognoză arată o vreme mai rece decât în mod obișnuit. Apoi, odată cu începutul lunii aprilie, valorile termice vor fi normale pentru acest anotimp al primăverii, ceea ce înseamnă o încălzire așteptată de toată lumea.

ADVERTISEMENT

Prognoza pentru săptămâna 22 – 29 martie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele centrale și la munte. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sudice și sudestice, dar și deficitar în vest, nord-vest și centru, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Cum va fi vremea în debutul lunii viitoare: prognoza pentru 29 martie – 5 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali.

ADVERTISEMENT

Vremea în săptămâna 5 – 12 aprilie

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, posibil ușor mai coborâte în sud, sud-est și la munte. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu o tendință ușor deficitară, mai ales la munte.

Cum va fi vremea în săptămâna 12 – 19 aprilie

La mijlocul lunii viitoare, mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, cu posibilitatea unei abateri termice ușor negative, local în regiunile extracarpatice și la munte.

ADVERTISEMENT

Cantitățile de apă estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

ADVERTISEMENT