News

Prognoza ANM pentru 24 iunie – 22 iulie. România, lovită de caniculă și de furtuni puternice

Prognoza ANM emisă vineri de specialiști, pentru 24 iunie - 22 iulie, anunță un mijloc de vară cu caniculă, dar și cu furtuni puternice.
21.06.2024 | 17:06
Prognoza ANM pentru 24 iunie  22 iulie Romania lovita de canicula si de furtuni puternice
Prognoza ANM pentru 24 iunie - 22 iulie. Caniculă și furtuni violente în următoarele săptămâni. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Specialiștii ANM au emis prognoza pentru intervalul pentru 24 iunie – 22 iulie 2024. Urmează patru săptămâni în care, pe lângă caniculă, ne vom confrunta și cu fenomene meteo violente: furtuni, vijelii și căderi de grindină.

Prognoza ANM pentru 24 iunie – 22 iulie. Caniculă și furtuni violente în următoarele săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității estimările legate de evoluția vremii până pe 22 iulie. De săptămâna viitoare, după valul de aer tropical din weekendul de Rusalii, temperaturile se vor stabiliza în jurul valorii de 30 de grade.

ADVERTISEMENT

La general, în următoarele patru săptămâni vremea va continua să fie mai caldă decât de obicei în această perioadă. În unele zone vor mai fi înregistrate valori de până la 35 de grade Celsius.

Pe lângă caniculă, tot mai multe zone se vor confrunta cu manifestări de instabilitate. Vor fi averse însoțite de descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină în mai multe zone.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în săptămâna 24 iunie – 1 iulie 2024

Căldura va continua să persiste în țara noastră. ANM anunță că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Canicula va fi prezentă în regiunile sudice.

Încep să apară tot mai multe ploi. Precipitații excedentare vor fi în sud-vestul țării. Pe de altă parte, cantitățile de apă vor fi deficitare în regiunile nordice, estice, sud-estice și local în cele centrale. În rest vor fi în general apropiate de cele normale.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru 1 – 8 iulie

”Luna lui cuptor” își respectă statutul și începe cu temperaturi medii care vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile extracarpatice, dar mai ales în cele sudice. În rest vor fi apropiate de cele normale.

Furtunile de vară și ploile intense se extind. ”Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice. În rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă”, conform ANM.

ADVERTISEMENT

Evoluția meteo în săptămâna 8 – 15 iulie

Și în a doua săptămână din iulie continuă vremea călduroasă. Vor fi temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile extracarpatice, dar mai ales în cele sudice. În rest, temperaturile medii vor fi apropiate de cele specifice perioadei.

Din fericire, seceta se mai ameliorează. Cantitățile de ploaie se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile nord-estice.

Prognoza ANM pentru 15 – 22 iulie

În ultima săptămână din acest buletin ANM, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sudul teritoriului. Regimul de precipitații va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval. În regiunile sudice va ploua cel mai puțin.

ADVERTISEMENT
Tags: