Prognoza ANM pentru 26 aprilie – 24 mai. Surprize neplăcute de Paște și de 1 mai

Adrian Baciu   
în News
23/04/2021, 14:44
Prognoza ANM pentru 26 aprilie – 24 mai. Surprize neplăcute de Paște și de 1 mai
Prognoza ANM pentru 26 aprilie - 24 mai. Surprize neplăcute de Paște și de 1 mai. Sursa foto: hepta.ro

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni, mai exact perioada 26 aprilie – 24 mai, care va include sărbătorilor de Paște și data de 1 mai.

În prima săptămână, temperaturile vor fi mai scăzute decât cele obișnuite pentru această perioadă, mai ales în jumătatea de nord a țării, și va ploua mai mult decât în ultimii ani.

Ulterior, vremea se va încălzi până la valorile normale, potrivit estimărilor meteorologice pentru următoarele 4 săptămâni publicate vineri de ANM.

Prognoza ANM pentru 26 aprilie – 24 mai. Cum e vremea de Paște și 1 mai

Specialiștii de la ANM apreciază că trendul vremii din aceste zile se va menține cel puțin până în a doua zi de Paște în jumătate de țară. Totodată, din peisaj nu vor lipsi precipitațiile, care vor cădea în cantități destul de importante.

Prognoza pentru săptămâna 26 aprilie – 3 mai

Meteorologii anunță că valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în jumătatea nordică a ţării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în sud-vest, vest, nord-vest şi local în centru, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Cum va fi vremea după Paște: săptămâna 3 – 10 mai

Temperaturile medii ale aerului vor avea valori uşor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în extremitatea de nord a ţării, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice şi local în cele centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo pentru săptămâna 10 mai – 17 mai

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel specific acestui interval, dar cu posibilitatea unui uşor excedent în regiunile sud-vestice

Cum va fi vremea între 17 mai – 24 mai

În ultima săptămână de prognoză, mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, dar posibil local uşor mai coborâte. Cantitățile de precipitaţii estimate pentru acest interval se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Închide ×