News

Prognoza ANM pentru 26 septembrie – 24 octombrie. Revin temperaturile de vară în mai multe zone

Meteorologii ANM au emis prognoza pentru intervalul 26 septembrie - 24 octombrie. Veștile sunt bune: revin temperaturile de vară în mai multe zone.
23.09.2022 | 09:54
Prognoza ANM pentru 26 septembrie  24 octombrie Revin temperaturile de vara in mai multe zone
Temperaturi de vară în următoarea perioadă. Cum arată prognoza ANM pentru intervalul 26 septembrie - 24 octombrie. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

Temperaturi de vară în următoarea perioadă. Cum arată prognoza ANM pentru intervalul 26 septembrie – 24 octombrie

Vremea va suferi schimbări importante în intervalul 26 septembrie – 24 octombrie 2022. Potrivit meteorologilor, sfârșitul de septembrie aduce o revenire spectaculoasă a verii. Vor fi temperaturi maxime chiar și de 30 de grade Celsius în unele zone.

ADVERTISEMENT

Conform datelor ANM, cel mai cald va fi în sud-estul Munteniei, Dobrogea și sudul Moldovei. Aici, vor fi maxime cu o abatere pozitivă de 3 – 3,5 grade Celsius.

Dacă în sud și est va fi cald, în nord și nord-vest vor fi ploi însemnate cantitativ. Vor cădea precipitații cu până la 15 – 20 de l/mp peste media obișnuită a perioadei. Iată prognoza pentru cele patru săptămâni care urmează.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru 26 septembrie – 3 octombrie

În toată țara va fi mai cald decât în mod obișnuit. O abatere termică pozitivă extrem de accentuată va fi în regiunile sud-estice. Aici se pot înregistra maxime de până la 30 de grade Celsius.

Va ploua abundent în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele centrale. În rest, mai ales în extremitatea de sud-est a țării, seceta va persista.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în intervalul 3 – 10 octombrie

Luna octombrie debutează tot cu vreme caldă. Valorile medii de temperatură vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

Cantitățile de precipitații care vor cădea se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru 10 – 17 octombrie

Temperaturile medii se vor stabiliza și vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul de precipitații va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, informează ANM.

Cum va fi vremea în perioada 17 – 24 octombrie

În ultima săptămână a buletinului de prognoza ANM, mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele normale, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice.

Specialiștii mai estimează că regimul de precipitații pentru această perioadă va fi în general apropiat de cel normal, în toate regiunile.

ADVERTISEMENT
Tags: