News

Prognoza ANM pentru 26 septembrie – 9 octombrie 2022. Vremea se răcește, revin și ploile

Administratia Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni, pentru perioada 26 septembrie - 9 octombrie 2022.
26.09.2022 | 19:33
Prognoza ANM pentru 26 septembrie  9 octombrie 2022 Vremea se raceste revin si ploile
Vremea se răcește în România. Vor fi și ploi. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

ANM a actualizat starea vremii pentru un interval de 14 zile, vizate fiind toate regiunile țării. În majoritatea zonelor din România vremea va fi rece și ploioasă.

Vremea rece și ploioasă în toată țara

În unele zone din România, în special în cele montane, vor fi înregistrate chiar temperaturi minime de 3 grade, care aduc aminte mai degrabă de iarnă decât de toamnă.

ADVERTISEMENT

Vremea în Banat

În prima săptămână a intervalului menționat temperatura va fi normală pentru această perioadă a anului, iar temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 24 de grade. Cu toate acestea, la început de octombrie temperaturile scad la 19-21 de grade în timpul zilei. Noaptea, temperaturile vor fi în media a 8-13 grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în 1 și 2 octombrie.

”Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în prima săptămână de prognoză, când local se vor înregistra cantități de apă moderate și chiar însemnate în data de 27 septembrie”, anunță meteorologii.

ADVERTISEMENT

Vremea în Crișana

Temperatura în săptămânile menționate se va situa la maxime de 18-22 de grade Celsius. Cele mai înalte valori vor fi înregistrate în 30 septembrie și 1 octombrie, urmând ca după această dată temperaturile pe timpul zilei să scadă la 18-19 grade, maximele, în timp ce temperaturile minime vor fi de 9-12 grade. Temperatura scade și mai mult spre mijlocul lunii octombrie, cu temperaturi medii de 7-10 grade Celsius pe timpul zilei.

”Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în prima săptămână de prognoză, când local se vor înregistra cantități de apă moderate și chiar însemnate în data de 27 septembrie”, mai punctează reprezentanții ANM.

ADVERTISEMENT

Vremea în Transilvania

În prima săptămână a intervalului, media temperaturilor se va situa în jurul normelor specifice acestei perioade din an, cu valori de 20-24 de grade. Vremea va fi puțin mai caldă în 30 septembrie și 1 octombrie, însă temperatura scade brusc în octombrie, cu maxime de 17-19 grade Celsius. Temperatura medie în această perioadă va fi de 7-11 grade, iar noaptea mercurul din termometru va indica 6 grade Celsius.

”Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalele 27 – 28 septembrie și 2 – 3 octombrie”, se mai arată arată în documentul publicat de ANM.

ADVERTISEMENT

Vremea în Maramureș

Temperatura în Maramureș în perioada menționată se va situa undeva între 18 și 22 de grade, însă din octombrie temperaturile scad la 8-11 grade Celsius. Noaptea, aceste temperaturi vor atinge valori de 6 grade Celsius.

”Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată până în jurul datei de 4 octombrie, când local se vor înregistra cantități mai importante de apă”, mai este precizat în prognoza pe două săptămâni.

Vremea în Moldova

În Moldova vremea se încălzește în prima săptămână a intervalului, cu maxime de 23-26 de grade, însă temperaturile scad la început de octombrie cu 18-20 de grade Celsius. Noaptea, temperaturile se vor încadra între 6 și 12 grade.

”Regimul pluviometric se va menţine deficitar în mare parte din interval, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jurul datei de 28 septembrie”, se mai arată în prognoză.

Vremea în Dobrogea

Vremea va fi puțin mai caldă în această zonă, în special în prima parte a intervalului menționat. Așadar, temperaturile vor atinge 26-28 de grade, însă la începutul lunii octombrie temperaturile scad brusc la 20 de grade Celsius. Noaptea, temperaturile vor fi cuprinse în medie între 11 și 17 grade, în special în zilele de 1 și 2 octombrie.

”Regimul pluviometric se va menţine deficitar în mare parte din interval, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jurul datei de 28 septembrie”, au mai transmis meteorologii.

Vremea în Muntenia

Temperatura se încălzește în prima săptămână a intervalului, urmând a fi înregistrate temperaturi maxime de 25-28 de grade, în special în 1 octombrie și 30 septembrie. Cu toate aceasta, în primele zile din octombrie vremea se răcește brusc și temperaturile scad la 20-21 de grade. Noaptea, temperaturile vor fi cuprinse între 8 și 14 grade.

”Regimul pluviometric se va menţine deficitar în mare parte din interval, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în 27 și 28 septembrie”, specifică experții ANM.

Vremea în Oltenia

Vremea se va încălzi ușor în prima parte a intervalului menționat, temperatura ajungând la 23-26 de grade, însă vremea se răcește și aici brusc în primele zile de octombrie. Atunci, temperaturile vor varia între 19 și 20 de grade ziua și 8-13 grade pe timpul nopții.

”Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în prima săptămână, iar în jurul datei de 27 septembrie local se vor înregistra cantități de apă mai însemnate”, transmit meteorologii.

Vremea la munte

La munte, unde a nins deja, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 și 15 grade, iar minimele între 3 și 8 grade, pe timpul zilei. Vremea se va răci considerabil după primele zile din octombrie, potrivit meteorologilor.

”Probabilitatea de precipitații va fi ridicată pe toată durata perioadei de referinţă, însă cantități de apă mai însemnate se vor acumula în jurul datei de 27 septembrie”, este concluzia prognozei ANM.

ADVERTISEMENT