News

Prognoza ANM pentru 27 martie – 24 aprilie. Când vom scăpa de frig și precipitații

Prognoza ANM pentru intervalul 27 martie - 24 aprilie anunță o vreme schimbătoare. Când vom scăpa de frig și precipitații.
28.03.2023 | 16:39
Prognoza ANM pentru 27 martie  24 aprilie Cand vom scapa de frig si precipitatii
Prognoza ANM pentru 27 martie - 24 aprilie. Când se încălzește vremea în România. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru următoarea lună, intervalul 27 martie – 24 aprilie 2023, anunță o evoluție bună a vremii. Treptat, valul de frig va părăsi țara noastră. Precipitațiile vor mai rămâne de actualitate cel puțin două săptămâni.

Prognoza ANM pentru 27 martie – 24 aprilie. Când se încălzește vremea în România

Conform datelor Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), finalul lunii martie și debutul lui aprilie aduc o vreme rece în țara noastră. În plus, precipitațiile așteptate se anunță excedentare.

ADVERTISEMENT

Din debutul lunii viitoare, vremea se va ameliora sub aspect termic. Nu scăpăm însă de ploi. Vor cădea cantități mari de apă în special în sud-vestul și în nord-estul teritoriului.

Prognoza ANM pentru 27 martie – 3 aprilie

Finalul lunii martie și debutul lui aprilie vin cu valorile termice care se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Mai rece va fi în nord și centru.

ADVERTISEMENT

Doar în regiunile sud-vestice regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal. În restul țării va ploua foarte mult. ANM anunță cantități de precipitații excedentare, mai ales în vest și nord-vest.

Cum va fi vremea în intervalul 3 – 10 aprilie

În primele zile ale lunii aprilie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. În continuare, cantitățile de precipitații care se așteaptă vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice și nord-estice.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea de Paște

În Săptămâna Mare (10 – 17 aprilie), temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în toate regiunile. Cel mai cald va fi în sud-est, acolo unde valorile vor fi peste cele normale.

Nu va mai ploua atât de mult precum în săptămânile precedente. Cu toate acestea, ANM anunță că regimul pluviometric va fi ușor excedentar, local în sud-vest, centru și nord-vest. În rest, acesta va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă din an.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru 17 – 24 aprilie

A doua parte a lunii aprilie aduce o vreme tot mai caldă. Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Nici ploile nu vor mai fi prezente atât de mult. Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile sud-vestice. În restul țării se așteaptă cantități apropiate de cele normale pentru această perioadă.

ADVERTISEMENT
Tags: