News

Prognoza ANM pentru 3 – 16 iunie. Ce temperaturi ne așteaptă în primele săptămâni de vară

Cum va arăta vremea pentru următoarele două săptămâni în luna iunie. Cum vor arăta temperaturile la început de vară
03.06.2024 | 15:31
Prognoza ANM pentru 3  16 iunie Ce temperaturi ne asteapta in primele saptamani de vara
A fost actualizată vremea pentru următoarele două săptămâni. Ce temperaturi vor indica termometrele. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Temperaturile vor continua să crească în toată țara până pe 10 iunie, după care va urma o ușoară răcorire, dar va rămâne mai cald decât normal pentru mijlocul lunii iunie, conform prognozei ANM pentru perioada 3-16 iunie.

Banat

Temperaturile vor avea mici variații în primele zile ale intervalului, urmând să crească treptat până pe 10 iunie, sugerând o vreme călduroasă. Ulterior, va urma o ușoară scădere a temperaturilor, dar va rămâne mai cald decât de obicei pentru această perioadă a lunii iunie.

ADVERTISEMENT

Media regională a temperaturilor maxime va începe la 26 de grade și va ajunge la 33…34 de grade la începutul celei de-a doua săptămâni, pentru ca apoi să scadă spre 29…30 de grade la finalul perioadei. Temperatura minimă va varia între 14 și 18 grade, cele mai ridicate valori fiind așteptate în nopțile de 10-12 iunie. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată la începutul primei săptămâni și după 11 iunie.

Crișana

Temperaturile vor avea mici fluctuații la începutul primei săptămâni, dar vor crește treptat până pe 10 iunie, ducând la o vreme călduroasă. Apoi, va urma o ușoară răcorire, dar temperaturile vor rămâne peste media normală pentru mijlocul lunii iunie.

ADVERTISEMENT

Valorile termice diurne vor varia de la 24 de grade în primele zile, la 32…33 de grade la începutul celei de-a doua săptămâni, scăzând ulterior spre 28 de grade la finalul intervalului. Temperaturile minime vor fi între 12 și 17 grade, cu cele mai ridicate valori în nopțile de 10-11 iunie. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în primele zile și mai ales după 11 iunie.

Transilvania

Temperaturile vor prezenta mici oscilații în primele zile ale intervalului, urcând treptat până pe 10 iunie, indicând o vreme călduroasă. După această dată, temperaturile vor scădea ușor, dar vor rămâne peste media normală pentru mijlocul lunii iunie.

ADVERTISEMENT

Temperaturile maxime vor fi de 25…26 de grade la începutul intervalului și va ajunge în jurul a 31 de grade la începutul celei de-a doua săptămâni, pentru a scădea ulterior spre 27…28 de grade la finalul perioadei. Valorile minime vor varia între 12 și 16 grade, cu cele mai ridicate valori în nopțile de 10-12 iunie. Instabilitatea atmosferică va fi pronunțată la începutul primei săptămâni și în special după 11 iunie.

Maramureș

Temperaturile, cu fluctuații minore la începutul primei săptămâni de prognoză, vor urca treptat până în jurul datei de 10 iunie, astfel încât vremea va deveni caldă, urmând apoi o ușoară răcire, dar va rămâne mai cald decât în mod obișnuit pentru mijlocul lunii iunie. Temperaturile maxime zilnice vor varia de la 24…26 de grade în primele zile ale perioadei, ajungând la 30…31 de grade la începutul celei de-a doua săptămâni, apoi vor scădea spre 27 de grade la sfârșitul intervalului.

ADVERTISEMENT

Temperaturile minime regionale vor fi între 13 și 16 grade, cele mai ridicate valori fiind în nopțile din 10-11 iunie. Fenomene de instabilitate atmosferică vor apărea la începutul primei săptămâni de prognoză și în special după 9 iunie.

Moldova

Pe aproape toată durata intervalului, vremea va fi predominant caldă, cu variații termice minore de la o zi la alta. Temperaturile maxime, calculate regional, vor fi între 28 și 34 de grade, cele mai ridicate valori fiind în jurul datei de 10 iunie, iar temperaturile minime vor oscila între 14 și 18 grade. Fenomene de instabilitate atmosferică vor fi prezente la începutul primei săptămâni de prognoză și mai ales după 12 iunie.

Dobrogea

În decursul celor două săptămâni de prognoză, vor exista variații termice minore, în special în primele zile, astfel că vremea va fi predominant caldă pe parcursul întregului interval. Temperaturile maxime diurne vor varia între 28 și 32 de grade (cu cele mai ridicate valori în perioada 10-13 iunie), iar cele nocturne vor fi de 18…20 de grade. Fenomene de instabilitate atmosferică vor fi prezente în special în perioada 3-5 iunie și mai accentuate după 13 iunie.

Muntenia

În cea mai mare parte a intervalului, vremea va fi predominant caldă, cu mici variații de temperatură de la o zi la alta. Temperaturile maxime, în medie regională, vor oscila între 30 și 36 de grade, atingând vârfuri în jurul datei de 10-11 iunie, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între 15 și 18 grade. Gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat la începutul primei săptămâni de prognoză și mai ales după 12 iunie.

Oltenia

Până în jurul datei de 10 iunie, temperaturile vor crește, urmând apoi o ușoară scădere. Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, vremea va fi în general caldă. Temperaturile maxime zilnice vor varia între 28 și 35 de grade, cu cele mai ridicate valori în perioada 10-11 iunie, iar temperaturile nocturne vor fi cuprinse între 14 și 18 grade. Instabilitatea atmosferică va fi pronunțată la începutul primei săptămâni de prognoză și în special după data de 12 iunie.

Vremea la munte

Pe aproape toată durata intervalului, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă, cu mici variații de temperatură de la o zi la alta. Temperaturile maxime, medii pentru întreaga zonă montană, vor fi între 16 și 22 de grade, cu vârfuri în jurul datei de 10 iunie, iar temperaturile minime vor oscila între 8 și 14 grade. Instabilitatea atmosferică va fi pronunțată și se va manifesta pe arii extinse în primele zile și mai ales după data de 11 iunie.

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a...
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Impactul cumplit a trezit localnicii din somn
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat,...
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă între cele două femei
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin...
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin poștă. Ce au de făcut
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită