News

Prognoza ANM pentru 3 aprilie – 1 mai. Cum va fi vremea de Florii și de Paște

Prognoza ANM pentru intervalul 3 aprilie - 1 mai 2023 a fost emisă de specialiștii ANM. Cum va fi vremea de Florii și de Paște.
31.03.2023 | 13:27
Prognoza ANM pentru 3 aprilie  1 mai Cum va fi vremea de Florii si de Paste
Prognoza ANM pentru 3 aprilie – 1 mai. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni nu ar trebui să-i bucure prea tare pe români, pentru că nu se anunță o vreme deosebit de caldă. Mai mult, ploile vor fi prezente mai peste tot, astfel că primăvara se lasă așteptată, probabil după luna mai.

Prognoza ANM pentru 3 aprilie – 1 mai. Cum va fi vremea de Paște în 2023?

Așadar, analizând datele prezentate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), în prima jumătate a lunii aprilie, inclusiv de Paște, vom avea temperaturi mai scăzute decât media obișnuită sau, în cel mai fericit caz, în limite normale. Vremea are șanse să se încălzească puțin după Paște.

ADVERTISEMENT

Din păcate, de Paște pe 16 aprilie sau în primele 3 săptămâni ale lunii aprilie, meteorologii vorbesc despre ploi. Vestea bună ar fi că regimul cantităților de precipitații se va situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile din țară.

Prognoza ANM pentru săptămâna 3 aprilie – 10 aprilie

De Florii și în prima parte a lunii aprilie, meteorologii vorbesc despre ”valori termice ce vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Revenind la ploi, putem afla că nu scăpăm de ploi ”cu excepția regiunilor nord-vestice, unde regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal, cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în sudul țării”.

ADVERTISEMENT

Aici meteorologii vorbesc de temperaturi mai scăzute cu 3 grade față de media normală, astfel ne putem aștepta la medii de 6-7 grade Celsius. Așadar, românii mai au de așteptat câteva săptămâni până când vremea de afară va fi cu adevărat frumoasă, deși nu exclus să existe zile călduroase în special în sudul țării.

Cum va fi vremea de Paște în săptămâna 10 aprilie – 17 aprilie

De Paște, ”temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării”. Așadar, temperaturi mai scăzute cu un grad Celsius decât e normal, însă temperaturile nu pot fi considerate ridicate la doar 7-8 grade în medie. Referitor la ploi, acestea ”se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile”.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru săptămâna 17 aprilie – 24 aprilie

Vremea se încălzește puțin în următoarea săptămână, însă temperaturile vor fi tot în media a 9-11 grade Celsius. ”Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări”, transmit meteorologii. Totodată, ”regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile”.

Cum va fi vremea în săptămâna 24 aprilie – 1 mai

Vestea bună ar fi că spre finele lunii aprilie, început de mai, vremea se încălzește puțin, iar mediile ”valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României”. Vorbim de medii de 12-14 grade Celsius în aceste zile.

ADVERTISEMENT

Referitor la ploi ”cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în zonele montane și sub-montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă”. Cel mai probabil valul de frig va fi istorie doar începând cu luna mai, când temperaturile ar trebui să crească. Totuși, analizând datele pe termen lung, nici luna mai nu pare extraordinar de călduroasă.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink