News

Prognoza ANM pentru 3 aprilie – 1 mai. Cum va fi vremea de Florii și de Paște

Prognoza ANM pentru intervalul 3 aprilie - 1 mai 2023 a fost emisă de specialiștii ANM. Cum va fi vremea de Florii și de Paște.
31.03.2023 | 13:27
Prognoza ANM pentru 3 aprilie  1 mai Cum va fi vremea de Florii si de Paste
Prognoza ANM pentru 3 aprilie – 1 mai. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni nu ar trebui să-i bucure prea tare pe români, pentru că nu se anunță o vreme deosebit de caldă. Mai mult, ploile vor fi prezente mai peste tot, astfel că primăvara se lasă așteptată, probabil după luna mai.

Prognoza ANM pentru 3 aprilie – 1 mai. Cum va fi vremea de Paște în 2023?

Așadar, analizând datele prezentate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), în prima jumătate a lunii aprilie, inclusiv de Paște, vom avea temperaturi mai scăzute decât media obișnuită sau, în cel mai fericit caz, în limite normale. Vremea are șanse să se încălzească puțin după Paște.

ADVERTISEMENT

Din păcate, de Paște pe 16 aprilie sau în primele 3 săptămâni ale lunii aprilie, meteorologii vorbesc despre ploi. Vestea bună ar fi că regimul cantităților de precipitații se va situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile din țară.

Prognoza ANM pentru săptămâna 3 aprilie – 10 aprilie

De Florii și în prima parte a lunii aprilie, meteorologii vorbesc despre ”valori termice ce vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Revenind la ploi, putem afla că nu scăpăm de ploi ”cu excepția regiunilor nord-vestice, unde regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal, cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în sudul țării”.

ADVERTISEMENT

Aici meteorologii vorbesc de temperaturi mai scăzute cu 3 grade față de media normală, astfel ne putem aștepta la medii de 6-7 grade Celsius. Așadar, românii mai au de așteptat câteva săptămâni până când vremea de afară va fi cu adevărat frumoasă, deși nu exclus să existe zile călduroase în special în sudul țării.

Cum va fi vremea de Paște în săptămâna 10 aprilie – 17 aprilie

De Paște, ”temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării”. Așadar, temperaturi mai scăzute cu un grad Celsius decât e normal, însă temperaturile nu pot fi considerate ridicate la doar 7-8 grade în medie. Referitor la ploi, acestea ”se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile”.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru săptămâna 17 aprilie – 24 aprilie

Vremea se încălzește puțin în următoarea săptămână, însă temperaturile vor fi tot în media a 9-11 grade Celsius. ”Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări”, transmit meteorologii. Totodată, ”regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile”.

Cum va fi vremea în săptămâna 24 aprilie – 1 mai

Vestea bună ar fi că spre finele lunii aprilie, început de mai, vremea se încălzește puțin, iar mediile ”valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României”. Vorbim de medii de 12-14 grade Celsius în aceste zile.

Referitor la ploi ”cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în zonele montane și sub-montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă”. Cel mai probabil valul de frig va fi istorie doar începând cu luna mai, când temperaturile ar trebui să crească. Totuși, analizând datele pe termen lung, nici luna mai nu pare extraordinar de călduroasă.

ADVERTISEMENT
Şi-au dus fetiţa de 11 luni la un spital din Iaşi pentru o...
Şi-au dus fetiţa de 11 luni la un spital din Iaşi pentru o răceală. Când au consultat-o, medicii au decis să sune imediat la poliţie
Ce a spus Buzatu după ce a luat geanta plină cu bani. „Sărut...
Ce a spus Buzatu după ce a luat geanta plină cu bani. „Sărut mâna, Emil. Încă o dată îți mulțumesc, că eram pe drojdie!”
FOTO Schimbarea de look a lui Ianis Hagi. Cum se poartă fiul ”Regelui”...
FOTO Schimbarea de look a lui Ianis Hagi. Cum se poartă fiul ”Regelui” în actualul sezon
Ce s-a întâmplat cu fratele lui Michael Schumacher, după teribilul accident. Abia acum...
Ce s-a întâmplat cu fratele lui Michael Schumacher, după teribilul accident. Abia acum s-a aflat, după 10 ani de chin
Cât câștigă un bucătar din Sri Lanka la București: „Sunt foarte buni, dar...
Cât câștigă un bucătar din Sri Lanka la București: „Sunt foarte buni, dar dificili“. Ce sumă încasează lunar
DOLIU IMENS în România: ANDREEA MARIN...
DOLIU IMENS în România: ANDREEA MARIN...
Pățania unui bucureștean care ajunge la Chișinău prima oară: „Ca prostul, am întrebat...
Pățania unui bucureștean care ajunge la Chișinău prima oară: „Ca prostul, am întrebat dacă pot să plătesc cu cardul”
Ei sunt adevărații câștigători de la Vocea României. Nu au plecat cu marele...
Ei sunt adevărații câștigători de la Vocea României. Nu au plecat cu marele premiu, dar sunt auziți pe toate posturile de radio
Salariul minim de 1.500 de euro. Calculele au fost făcute
Salariul minim de 1.500 de euro. Calculele au fost făcute
Cum a reacționat Gigi Becali când o tânără i-a bușit bolidul de 500.000...
Cum a reacționat Gigi Becali când o tânără i-a bușit bolidul de 500.000 de euro. Reacția lui a devenit virală pe rețelele de socializare
Cine este Larisa, sexy-angajata lui Pescobar! Tânăra se afişează în ipostaze provocatoare, dar...
Cine este Larisa, sexy-angajata lui Pescobar! Tânăra se afişează în ipostaze provocatoare, dar Pescobar jură că nu e nimic între ei: E mâna mea dreaptă!
Anul 2024 este, în zodiacul chinezesc, anul Dragonului. Cum ne afectează?
Anul 2024 este, în zodiacul chinezesc, anul Dragonului. Cum ne afectează?