News

Prognoza ANM pentru 30 august – 27 septembrie. Cum va fi vremea în prima lună de toamnă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele patru săptămâni.
27.08.2021 | 15:03
Prognoza ANM pentru 30 august  27 septembrie Cum va fi vremea in prima luna de toamna
ADVERTISEMENT

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

În intervalul de timp 30 august – 27 septembrie, vremea din țara noastră va avea o evoluție specifică anotimpului în care ne pregătim să intrăm.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru perioada 30 august – 27 septembrie

Meteorologii anunță perioade cu vreme mai rece decât normalul din calendar, dar și unele perioade în care valorile vor fi specifice anotimpului.

Nu vor lipsi din peisaj nici precipitațiile, unele caracteristice acestui sezon. Nu se anunță însă, din fericire, cantități mari de apă care să readucă în prim plan pericolul de inundații și viituri.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru săptămâna 30 august- 06 septembrie

De luni până pe 6 septembrie, meteorologii anunță că valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Cel mai mult temperaturile vor coborî în regiunile intracarpatice.

La capitolul precipitații, ANM anunță că ploile care vor cădea vor fi în cantități normale pentru acest interval, în toate regiunile țării.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în a doua săptămână din septembrie

În săptămâna din intervalul 6 – 13 septembrie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării.

Și în această perioadă, cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

ADVERTISEMENT

Evoluția meteo în intervalul 13 – 20 septembrie

În această săptămână, temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. De asemenea, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cum se anunță vremea în final de lună septembrie

Din 20 septembrie încolo, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Prima lună de toamnă se încheie normal și sub aspectul precipitațiilor. Astfel, cantitățile de ploaie estimate pentru acest interval vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni, prezentate pe site-ul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), sunt realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Specialiștii atrag atenția că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate.

ADVERTISEMENT