News

Prognoza ANM pentru 30 ianuarie – 27 februarie 2023. Cât va mai ține episodul de iarnă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru perioada 30 ianuarie - 27 februarie. Episodul de iarnă severă nu va mai ține foarte mult.
27.01.2023 | 13:15
Prognoza ANM pentru 30 ianuarie  27 februarie 2023 Cat va mai tine episodul de iarna
ANM a emis prognoza pentru 30 ianuarie - 27 februarie. Când se încheie episodul de iarnă. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

România este afectată în aceste zile de fenomene severe de iarnă. Mai multe județe din țară sunt sub alerte cod portocaliu sau galben de ninsori abundente și viscol.

ANM a emis prognoza pentru 30 ianuarie – 27 februarie. Când se încheie episodul de iarnă

Specialiștii ANM anunță că acest episod presărat cu fenomene severe de iarnă nu va fi unul de lungă durată.

ADVERTISEMENT

Conform prognozei pe o lună, vremea se va încălzi la finalul primei săptămâni din februarie. Valorile termice vor fi din nou mai ridicate decât cele specifice datei din calendar.

Prognoza ANM pentru săptămâna 30 ianuarie – 6 februarie 2023

De luni, valorile de temperatură vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în sud-vestul, nord-estul și local în vestul, nord-vestul și centrul țării. În restul regiunilor, ele vor fi apropiate de cele normale.

ADVERTISEMENT

În acest interval vor continua precipitațiile. Va ninge abundent în zona Carpaților Occidentali și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali.

Mai puține ploi sau ninsori sunt așteptate în regiunile extracarpatice, mai ales în cele sudice. În rest, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în perioada 6 – 13 februarie 2023

Episodul de iarnă severă pare a se încheia din a doua săptămână a lunii viitoare. Din 6 februarie, vor fi temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în sud-vestul și în nord-estul extrem al țării.

Se opresc și precipitațiile. Cantitățile prognozate de ANM vor fi deficitare în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru 13 – 20 februarie 2023

Iarna nu pare a reveni nici după mijlocul lunii viitoare. Meteorologii spun că temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate zonele țării.

În continuare, cantitățile de precipitații vor avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării, în special în regiunile sud-vestice.

Vreme caldă în final de iarnă. Prognoza meteo pentru săptămâna 20 – 27 ianuarie 2023

Începută cu temperaturi peste normele specifice, iarna calendaristică se încheie în aceeași notă. Finalul lui februarie aduce valori peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Precipitațiile prognozate sunt puține. ANM anunță un regim pluviometric deficitar în regiunile vestice și nord-vestice. În rest, acesta va fi apropiat de cel normal pentru acest interval

ADVERTISEMENT
Tags: