News

Prognoza ANM pentru 30 mai – 27 iunie. Ce se întâmplă cu temperaturile și precipitațiile în debut de vară

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Iată ce se întâmplă cu temperaturile și precipitațiile în intervalul 30 mai - 27 iunie.
27.05.2022 | 12:46
Prognoza ANM pentru 30 mai  27 iunie Ce se intampla cu temperaturile si precipitatiile in debut de vara
Căldură și secetă în debut de vară. Prognoza ANM pentru perioada 30 mai - 27 iunie 2022. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Dacă finalul lunii mai a adus și va mai aduce ploi însemnate și furtuni intense în mai multe regiuni din țară, debutul calendaristic al verii schimbă foaia.

Căldură și secetă în debut de vară. Prognoza ANM pentru perioada 30 mai – 27 iunie 2022

Conform estimărilor date publicității vineri, 27 mai, de specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), de luni vremea va intra într-un proces de încălzire.

ADVERTISEMENT

Astfel, pe întreg teritoriul României, valorile termice se vor situa peste cele normale. Din păcate pentru agricultură, precipitațiile vor fi și ele deficitare în toate zonele, dar mai intens în sud.

Prognoza ANM pentru intervalul 30 mai – 6 iunie 2022

De săptămâna viitoare, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

ADVERTISEMENT

Vom avea o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice şi sud-estice. Seceta se va accentua. Astfel, regimul pluviometric va fi deficitar în toată ţara, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Căldură și în perioada 6 – 13 iunie 2022

Din a doua săptămână de vară, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sudice.

ADVERTISEMENT

Cantităţile de ploaie care vor cădea se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Datele ANM pentru 13 – 20 iunie 2022

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

ADVERTISEMENT

Regimul de precipitații va fi deficitar în regiunile vestice şi nord- vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

Seceta se intensifică în sud. Prognoza pentru 20 – 27 iunie 2022

În a doua decată a lunii iunie, mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări.

Precipitațiile care sunt estimate de ANM pentru acest interval vor fi deficitare în jumătatea sudică a ţării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

ADVERTISEMENT