News

Prognoza ANM pentru 4 iulie – 1 august. România, lovită de furtuni puternice

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza pentru perioada 4 iulie - 1 august. De luni, majoritatea regiunilor se vor confrunta cu furtuni puternice de vară.
01.07.2022 | 16:37
Prognoza ANM pentru 4 iulie  1 august Romania lovita de furtuni puternice
Prognoza ANM pentru intervalul 4 iulie - 1 august. Meteorologii anunță furtuni puternice. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni din iulie și prima zi din august.

Luna lui cuptor debutează cu ploi însemnat. Prognoza ANM pentru intervalul 4 iulie – 1 august

Meteorologii anunță valori termice ridicate, dar și ploi torențiale. Instabilitatea va fi mai pronunțată de luni, 4 iulie, până marți, 11 iulie.

ADVERTISEMENT

În perioada 11 – 18 iulie urmează zile ceva mai răcoroase, binevenite după săptămâni cu valori care s-au apropiat sau au atins 40 de grade Celsius.

Din păcate, conform datelor ANM, seceta pare a se intensifica din nou după jumătatea lunii lui cuptor. Până în debutul lui august, nu se mai anunță ploi importante.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru intervalul 4 – 11 iulie 2022

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Se anunță ploi abundente și furtuni puternice. ANM informează că regimul pluviometric va fi excedentar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele centrale și la munte. Excepție va face sud-estul țării, unde cantitățile de precipitații vor fi normale pentru acest interval.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în perioada 11 – 18 iulie 2022

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai coborâte local în regiunile intracarpatice.

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

ADVERTISEMENT

Revine căldura în finalul lunii. Prognoza meteo în intervalul 18 – 25 iulie 2022

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toată țara, dar mai ales în regiunile vestice.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în centru și la munte.

Datele ANM pentru 25 iulie – 1 august 2022

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales la munte.

ADVERTISEMENT
Tags: